Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Cum trebuie să trimiți corect un e-mail la locul de muncă

Știi cum trebuie să trimiți corect un e-mail la locul de muncă? Te confrunți frecvent cu atenționări din partea șefului tău și ai impresia că nu poți face față presiunilor? Iată 6 capcane în care sigur ai căzut, ce merită menționate pentru a-ți face munca mai profesionist pe viitor.

1. NU PERSONALIZA
Chiar dacă îl știi personal pe clientul căruia îi trimiți oferta prin scrisoarea electronică, evită adresările directe. Pe de altă parte, nu vorbim despre e-mailuri foarte sobre: poți personaliza titlul și adresarea din câmpul „Subiect” al e-mail-ului deoarece formulările personalizate în titlu au o deschidere mai mare cu până la 20%.

CITEȘTE ȘI: TEO TRANDAFIR, 20 DE ANI DE CARIERĂ

2. RĂSPUNDE LA SUBIECT
Dacă ai primit o reclamație sau cineva este nelămurit de activitatea companiei la care lucrezi, răspunde-i cald, fără complicații prea mari doar nedumeririi care ți s-a pus în față.

3. SCRIE MESAJE RELEVANTE
Dacă îți organizezi rău baza de date și nu trimiți mesaje care să intereseze, vor face ca newsletterul tău să fie un eșec total, iar dacă mesajul tău nu este unul relevant, poate intra fără nicio grijă la rubrica Spam.

4. NU TRIMITE MAILURI FĂRĂ TITLURI
Să trimiți mail fără titlu poate fi o greșeală care te va costa enorm, chiar dacă este una dintre cele mai frecvente erori care se comit din cauza grabei.

5. CONȚINUTUL DEZORDONAT
Atunci când destinatarul deschide mesajul pe care l-a primit este foarte imporant să nu se piardă printre rânduri. Nu schimba subiectele de la un paragraf la altul.

6. E-MAIL NECLAR
Citește de două ori mesajul pe care vrei să îl transmiți pentru a nu apărea problema confuziei. Dacă simți nevoia să accentuezi ceva anume îngroașă anumite cuvinte sau subliniază-le.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top