Connect with us

Revistateo.ro

Sute de posturi disponibile și un salariu de 21.000 de lei. Care sunt condițiile și ce trebuie să faci

Stil de viata

Cateva lucruri pe care sa nu le spui la locul de munca

Cuvintele au o anumita putere, iar la locul de munca trebuie sa fii atent la lucrurile pe care le spui. Cuvintele potrivite ii pot face pe ceilalti sa aiba o atitudine pozitiva fata de tine. Cuvintele nepotrivite pot transmite mesaje negative catre sefii tai, catre colegii de serviciu. Si tot din cauza cuvintelor ai putea chiar sa fii concediat.

Ce nu trebuie sa spui la locul de munca

„Asta nu intra in atributiile mele”. Daca seful tau te roaga sa faci ceva, inseamna ca acesta considera ca intra in atributiile tale. Iar daca nu ai timp sa faci ceea ce ti se cere, atunci poti ruga un coleg sa te ajute. Arata-te dispus sa te implici.

„Am facut ceea ce am putut”. Desi prin aceste cuvinte te asiguri pe tine ca mai mult nu puteai, poate ar trebui sa iti depasesti limitele. Sa te intrebi ce ai putea face diferit pentru a ajunge la rezultate mai bune.

„Nu am timp”. Angajatorii si clientii apreciaza atitudinea pozitiva, pentru ca astfel ia nastere o atmosfera pozitiva care arata ca esti o persoana eficienta. Renunta la negatii. Iar daca stii ca nu ai timp sa faci un anumit lucru imediat, atunci spune cand l-ai putea face.

„Voi incerca”. Aceste cuvinte ii vor face pe cei de la servicu sa nu mai creada in potentialul tau. Te vor face sa pari o persoana slaba si vor lasa impresia ca ai putea da gres.

„Ei sunt atat de lenesi”. Berfele sau comentariile negative referitoare la colegii de serviciu nu sunt indicate. Pe langa faprul ca sunt lucruri puerile, vor crea o atmosfera tensiunata la locul de munca. In momentul in care simti ca ceva te deranjeaza, cel mai bine este sa discuti cu acel coleg intr-un mod politicos.

„Nu are sens”. Daca simti ca nu ai inteles ceva, poti cere lamuriri. De asemenea, daca ti se pare ca ceva nu are sens, atunci poti incerca sa rezolvi problemele.

„Nu e corect”. Esti adult, asa ca stii ca uneori viata nu e corecta. Nu te mai plange si incearca sa solutionezi problemele care te supara.

Articole pe aceeasi tema:

Intrebarea-cheie pe care o pui la interviu si iti asigura garantat locul de munca

Era angajata lunii, insa a renuntat la locul de munca dupa ce seful ei i-a spus cateva lucruri dureroase

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top