Connect with us

Revistateo.ro

Cum stii ca ti s-a rupt un chist ovarian

Stiri

Cum stii ca ti s-a rupt un chist ovarian

Cum stii ca ti s-a rupt un chist ovarian? Exista simptome care anunta aceasta problema de sanatate? Cat de grav poate fi un astfel de incident? Descopera toate raspunsurile!

Chistul ovarian seamana cu un sac rotund cu pereti subtiri, umplut cu lichid incolor si se dezvolta in ovar ca parte a procesului normal de producere de ovule. Chisturile ovariene se pot rupe sau se pot rasuci, iar asta provoaca dureri insuportabile.

Cum stii ca ti s-a rupt un chist ovarian. Iata cele mai importante simptome:

1. Urinezi des si intrerupt, mai ales in timpul noptii.

2. Simti dureri sau usturime in timpul sexului.

3. Ametesti des, iti vine sa vomiti sau faci febra desi te-ai protejat de frig.

4. Te simti foarte slabita la cel mai mic efort pe care il depui.

5. Te balonezi usor si des si simti dureri abdominale puternice, ca niste impunsaturi.

6. Sangerarile vaginale sunt excesive.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre OVARELE POLICHISTICE

Cele mai bune remedii naturiste pentru OVARE INFLAMATE

Ce se petrece atunci cand un chist ovarian se rupe? Lichidul pe care il contine acest sac poate patrunde in abdomen si creste riscul de infectare. In momentul in care se produce acest lucru, sistemul imunitar reactioneaza si apare febra abdominala. Cel mai simplu si recomandat mod prin care poti afla ca ti s-a rupt un chist ovarian sau ca astfel de chisturi atenteaza la starea generala de sanatate este ecografia.

Mergi periodic la ginecolog pentru examinare deoarece multe modificari ale ovarelor nu pot fi sesizate la prima vedere. Ecografia iti poate arata daca exista nereguli in privinta modificarilor ciclului menstrual si a altor simptome relationate cu afectiunile ovariene.

Chistul Bartolin

Pe labiile mici se afla o glanda numita Bartolin care produce o cantitate mica de lichid ce hidrateaza partea externa a organelor genitale feminine. In cazul in care conductele prin care circula lichidul sunt blocate, acesta se acumuleaza in glande, care se umfla si astfel se formeaza chistul Bartolin.

Acest tip de chist este cauzat de bacterii precum chlamydia sau gonoreea si poate fi considerat o boala cu transmitere sexuala. Daca descoperi ca ai chisturi vaginale, este bine sa eviti contactul sexual, pana acesta se vindeca.

2 Comments

2 Comments

  1. cris

    2016-04-20T22:17:40+03:00 at 2016-04-20T22:17:40+03:00

    nu mai am menstruatie de 2 luni, ma doare foarte tare mai ales in timpul noptii ovarul stang, e posibil sa am chist? sau probleme de genul? posibilitatea unei sarcini nu e ci doar ca ma lupt cu stresul si depresia… ma poate ajuta cineva cu un tratament naturist..nu mai vreu la medic 🙁

  2. ADRINA iordan

    2016-11-20T13:01:05+02:00 at 2016-11-20T13:01:05+02:00

    Bună ziua,am si eu o rugăminte la Dvs ma puteți ajuta cu niste sfaturi ceva..am sangerari vaginale din ce in ce tot mai des si dureri de burtă in partea dragă jos! Multumesc anticipat si astept un răspuns sau niste sfaturi ceva !?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top