Connect with us

Revistateo.ro

SFATURI PRACTICE: Ce TIP de tratament trebuie să urmezi în funcție de răceala ta

Sanatate

SFATURI PRACTICE: Ce TIP de tratament trebuie să urmezi în funcție de răceala ta

Răceala nu se manifestă la toți oamenii în același mod. Unii încep prin usturimea în gât, alții prin tuse interminabilă, prin febră sau curgerea nasului. În funcție de primele tale simptome de răceală, există tratamente specifice acelor simptome. Urmează tratamentele anti-răceală în funcție de cum ai început să fii răcit sau cum se manifestă cel mai frecvent răceala la tine.

TREMURATUL ȘI ÎNGHEȚATUL DE FRIG
Dacă la cea mai mică scădere de temperatură începi să degeri și să ai treceri bruște de la senzații de cald la cele de frig, este bine să bei ceai înainte de culcare. Niciodată să nu adormi ”înghețată” doarece sistemul tău imunitar nu te va lăsa să dormi. Un alt tratament dacă suferi de această problemă este să îți pui picioarele într-un lighean cu apă fiartă la 30 de grade. Lasă-ți picioarele în apă timp de 5-10-15 minute și toarnă din 30 în 30 de scunde o cană de apă fierbinte (atâta cât reziști).

TUSE SEACĂ ȘI MULTĂ
Dacă simți durere în timp ce tușești este evident că ai nevoie de un tratament special care să trateze în primul rând tusea. Ceaiurile de cimbru și de nalbă sunt bune pentru astfel de situații. De asemenea, în astfel de cazuri se recomandă și un tratament mai puțin cunoscut: stoarce zeamă de lămâie într-un litru de apă fierbinte, după care înmoaie un prosop în apa cu lămâie și pune-l așa la piept. Adaugă peste acesta un prosop uscat și stai 10-15 minute.

FEBRĂ INSTANTĂ
Dacă începi răceala prin febră, ia câteva tablete de echinacea, care întăresc sistemul imunitar. Este indicat consumul a cât mai multor lichide pentru combaterea febrei, în special a ceaiurilor calde (la 37,5 grade). De asemenea, pentru reducerea febrei cu 1 grad consumă banane reci.

GÂT IRITAT
Dacă ai iritații în gât și roșeață încât îți simți fiecare parte a gâtului sensibilă când mănânci ceva, ia niște dropsuri pentru alunecarea mai ușoară a alimentelor. În astfel de cazuri e bine să ai extract de salvie la tine. Pune o linguriță de salvie într-o ceașcă de apă fierbinte și las-o așa 10 minute. Fă gargară cu o gură de ceai și bea restul compoziției.

Te mai poate interesa si….

Raceala sau gripa?

Douazeci de romani si-au pierdut viata din cauza gripei. Afla ce s-a intamplat si ce poti face pentru a te feri de gripa.

Nu fac recomandari medicale, mi se pare iresponsabil. În schimb, am voie sa va povestesc, cat pot eu de scurt sau de eficient, de ce am datoria de a va relata experientele mele personale. Va rog sa ma înțelegeți, asa cum și eu va înțeleg, când singuri aveți dubii în legătură cu propriile opinii.

Eu am crezut mereu ca „raceala” și „gripa” sunt cam la fel. Prietenii mei îmi spuneau, suflandu-si nasul, ca-s „gripati”. Nu erau. Sufereau de un banal guturai, ca toată lumea, dar nici farmaciile nu ma ajutau, recomandându-ne medicamente „pentru raceala și gripa”. Deci, cam tot aia. Nu?
Asta pana acum niște ani. Am făcut gripa. Wow. Woooow! Fără sa ma pot controla, am zăcut cumplit, am fost avertizata de cei de la Salvare ca s-ar putea sa rămân cu sechele respiratorii, cu deficiente de auz, pe viata. Asta era GRIPA. Ahaaaa, deci e o deosebire? Se poate muri de gripa! Abia atunci am înțeles confuzia din mintea mea. Patologia asociata gripei e înspăimântătoare. Ce e de facut?
Nu pot decât sa va spun ca nu e an în care, pentru o secunda, ii expun pe cei pe care ii iubesc, unui ușor disconfort: Vaccinul antigripal. Nu mai vreau, nu mai pot și nu mai înțeleg de ce as suferi de ceva posibil fatal.
Recomandările nu-mi prea plac. Ajutorul, insa, da. Ma vaccinez an de an. Și fiica mea face asta, zambind. Și ce frumoasa e iarna, dacă știi sa ti-o transformi timp frumos, alături de familie…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top