Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine sa iti pui cartofi rasi in sosete plus alte secrete din sanatate

Naturiste

De ce e bine sa iti pui cartofi rasi in sosete plus alte secrete din sanatate

Este sezonul racelilor, a migrenelor periodice cauzate de schimbarea brusca a vremii de afara. Te poti trata de virusi si poti tine la distanta infectiile cu ajutorul naturii.

Pe vremea bunicilor nostri nu existau toate medicamentele de care ne putem bucura bani si, de cele mai multe ori, nu aveau posibilitati sa le cumpere. Tocmai de aceea, daca vrei sa incerci metode alternative pentru simptomele racelii, iti recomandm secretele de mai jos:

Cele mai eficiente remedii naturiste impotriva bolilor sezoniere

1. Pune cartof ras in sosete

Spala cartoful inainte de a-l rade si apoi pune-l in sosete. Baga-te in pat sub plapumioara, iar dimineata vei constata ca nu mai ai temperatura.

2. Tifon cu cartofi rasi si spirt

Daca ti s-a inflamat gatul si simti o iritatie insuportabila, rade un cartof si combina-l cu spirt sanitar. Pune-l in tifon si leaga-l la gat. Stai asa doua-trei minute. E suficient sa faci asta o singura data pe zi. Dupa cateva zile, problemele gatului vor disparea.

CITESTE SI: Cum poti scapa mai usor de raceala?

3. Untura de gasca cu lapte

Un alt remediu cunoscut mai ales la tara este amestecul dintre untura de gasca si lapte fierbinte. Pune 5 linguri mari de untura de gasca intr-o cana de lapte fierbinte si bea aceasta licoare fara intrerupere. O sa scapi de tuse, de febra si de frisoane. Untura de gasca are un rol foarte important asupra organismului in combinatie cu lactoza.

4. Comprese reci pe frunte

Compresele reci aplicate pe frunte reduc febra. Acestea reduc temperatura si sunt eficiente si pentru ameliorarea durerilor musculare ori pentru combaterea simptomelor bolilor reumatice. De asemenea, compresele reci cu ceai de urzica sunt eficiente pentru combaterea frisoanelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top