Connect with us

Revistateo.ro

O tanara de 24 de ani, din Mexic, avea un chist ovarian ce cantarea 33 de kilograme. Medicii nu au mai intalnit un astfel de caz.

Inedit

Cazul incredibil al unei tinere de 24 de ani care avea un chist ovarian ce cantarea cat zece bebelusi

O tanara din Mexic a avut, la numai 24 de ani, un chist oarian care cantarea 33 de kilograme. Aproape cat zece bebelusi. Ocupa 95% din abdomenul femeii si ii punea viata in pericol. Medicii au spus ca aceea a fost cea mai mare tumora care a fost indepartata chirugical.

O tanara de 24 de ani a avut un chist ovarian ce cantarea 33 de kilograme

Desi tinea dieta, tanara femeie observa ca abdomenul ei se marea din ce in ce mai mult. In 11 luni, chistul ovarian descoperit de medici ajunsese la 33 de kilograme. Punea presiune pe organele interne, deci ii amentnta viata. De asemenea, ii era greu sa se miste, sa manance si sa respire din cauza tumorii care ajunsese sa cantareasca 33 de kilograme.

O tanara de 24 de ani, din Mexic, avea un chist ovarian ce cantarea 33 de kilograme. Medicii nu au mai intalnit un astfel de caz.

Cazul incredibil al unei tinere de 24 de ani care avea un chist ovarian ce cantarea cat zece bebelusi

Medicul Erik Hanson Viana de la Spitalul General din Mexic a indeparta chistul si a declarat ca aceea a fost cea mai mare tumora indepartata chirurgical fara a se apela inainte la drenaj. Dupa 6 luni de la interventia chirurgicala, femeia se simte bine si are o viata normala. Poate sa manance, sa mearga far probleme, iar viata ei este in afara oricarui pericol.

Chistul avea un diametru de 1 metru

Doctorul Hanson din Mexic a spus in legatura cu acest caz: „Este cel mai mare chist ovarian pe care l-am indepartat pe cale chirurgicala. Era atat de mare incat ocupa 95% din abdomenul pacientei. Foarte rar se intampla sa operezi chisturi atat de mari. Avea un diametru de un metru, iar circumferinta de 157 de centimentri”.

In urma cercetarilor facute, medicul a ajuns la concluzia ca acela era cel mai mare chist care fusese operat vreodata, fara a se apela inainte la drenaj. „Cel mai mare chist din istorie a fost inregistrat in anul 1902. Cantarea 145 de kilograme. Au fost necesare cateva zile pentru a fi drenat”, a spus medicul.

Pacienta urma o dieta pentru a slabi. Vedea rezultatele numai la nivelul fetei, mainilor si picioarelor, insa abdomenul ei crestea mereu. Mergea greu si putin si respira cu dificultate pentru ca acea tumora punea presiunea asupra plamanilor.

„Daca nu ar fi fost operata, ar fi ajuns in punctul in care nu ar mai fi putut sa mearga. Ar fi devenit malnutrita si nu ar mai fi putut sa manance. E greu de spus cat ar fi putut sa traiasca daca nu ar fi fost operata, insa ar fi avut o viata dificila”, a mai spus medicul.

In urma acestei operatii, tanara femeie a ramas cu o cicatrice foarte mare pe abdomen si cu vergeturi. Insa, este fericita ca a scapat de acea problema care ii ameninta viata. Partea estetica este mai putin importanta in astfel de cazuri, considera femeia.

Sura fotografii: dailymail.co.uk

Articole pe aceeasi tema:

A trait cu o tumora uriasa timp de 10 ani. Ce a provocat cresterea acesteia

Impresionant! S-a nascut cu o tumora pe fata, dar a devenit faimoasa pe internet cu pasiunea sa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top