Connect with us

Revistateo.ro

Regele Mihai împlinește, astăzi, vârsta de 96 de ani.

Stiri

Cum se simte Regele Mihai. Casa Regala a facut anuntul

Pe 2 martie 2016, toata lumea a incremenit cand a aflat trista veste: Regele Mihai este bolnav de cancer. Acesta sufera de carcinom epidermoid metastazant si luecemie cronica. Din 2 martie si pana azi au existat numeroase speculatii in legatura cu starea de sanatatea a fostului suveran.

Carcinomul epidermoid afecteaza atat pielea cat si alte organe. Faptul ca este metastazant inseamna ca sunt afectate mai multe organe, nu doar pielea, sustin medicii oncologi. Consilierul Casei Regale, Luca Vlad, a declarat ieri pentru News.ro ca starea de sanatatea a Regelui Mihai I este imbucuratoare. „Starea de sanatate a Majestatii Sale, a regelui Mihai al Romaniei este imbucuratoare”.

Luca Vlad a vorbit despre cum se simte Regele Mihai la un eveniment care a marcat 150 de ani de la promulgarea primei Constitutii moderne a Romaniei, in anul 1866. „Am avut onoarea sa ma intalnesc cu Majestatea Sa acum trei saptamani, pe 2 iunie, si am fost bucuros sa il vad bine, in sensul ca am putu sa avem o audienta si era intr-o stare, as putea sa spun, imbucuratoare”, a declarat consilierul Casei Regale pentru site-ul mai sus amintit.

Regele Mihai I şi Regina Ana, 67 de ani de căsnicie

Revenirea Regelui Mihai in tara – un punct de cotitura pentru democratia romaneasca

Consiliul Regal s-a intrunit pe 1 si 2 martie 2016 la cererea Majestatii Sale, la Morges, Elvetia. Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a suveranului, care suferise o interventie chirurgicala necesara pentru tratarea cancerului. Majestatea Sa se afla in acest moment intr-o perioada de refacere.

Mihai I a fost rege al romanilor in perioada 20 iulie 1927 – 8 iunie 1939, dar si intre 6 septembrie 1940 si 30 decembrie 1947. Mihai I este fiul principelui mostenitor Carol. Mihai a devenit pentru prima oara rege al Romaniei dupa moartea bunicului sau, Ferdinand.

Tatal sau renuntase la tron in decembrie 1925. Pentru ca era minor, atributiile sale erau indeplinite de o regenta, insa aceasta nu a facut fata nevoilor sociale si politice al vremii, fapt pentru care Carol se intoarce in anul 1930. Detronat de tatal sau, Mihai I a primit titlul creat special, de Mare Voievod de Alba Iulia. Regele Mihai I al Romaniei a abdicat in anul 1947.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top