Connect with us

Revistateo.ro

Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir pentru a-și păstra proprietățile

Naturiste

Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir pentru a-și păstra proprietățile

Multe persoane nu știu cum se prepară corect ceaiul de ghimbir pentru a-și păstra proprietățile. Există un truc care merită aflat! Numai în acest fel, unul din cele mai puternice remedii naturale își va face efectul.

Ceaiul de ghimbir este recomandat persoanelor care își simt sistemul imunitar slăbit și vor să îi dea o doză de energie. Ghimbirul este folosit de asiatici ca tratament pentru diverse afecțiuni, de la cele mai banale până la boli ce pot prezenta complicații.

Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir

Înainte de a afla cum se prepară corect ceaiul de ghimbir, trebuie menționat că acest ceai e o sursă bogată de fier, magneziu, potasiu, carbohidrați, seleniu, vitaminele C, E și B6 și sodiu. Ghimbirul poate fi folosit în murături, în mâncare sau poate fi consumat sub formă de ceai, cea mai răspândită metodă de utilizare.

Pentru a face ceai de ghimbir ai nevoie de 6 felii subțiri de ghimbir crud, 2 căni de apă filtrată, suc de lămâie și 2 linguri de miere crudă.

Greșeala pe care mulți consumatori de ceai ghimbir o fac este următoarea: pun rădăcina de ghimbir în timp ce apa fierbe. Rădăcina se pune apa după stingerea focului.

Spălați rădăcina de ghimbir și tăiați-o în felii subțiri. Puneți apa la fiert și opriți focul când dă în clocot. Adăugați apoi ghimbirul și acoperiți vasul timp de 10 minute. Strecurați apoi ceaiul și adăugați sucul de lămâie și mierea de albine.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile ghimbirului asupra frumusetii

CITEȘTE ȘI: Berea de ghimbir – proprietati pentru sanatate

Ceaiul de ghimbir ameliorează simptomele mai multor boli și are proprietăți anticancer. Arde grăsimea abdominală, ameliorează migrenele, îmbunătățește circulația sângelui și este eficient pentru digestie. Totodată, este un ”medicament” puternic în tratarea infecțiilor respiratorii și reduce inflamațiile articulare.

Femeile însărcinate nu au voie să consume ghimbir și nici copiii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top