Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai buna maioneza este cea preparata in casa. Daca vrei ca preparatele tale sa aiba un gust deosebit, merita sa incerci si tu sa faci.

Retete

Cum se face maioneza. Sfaturi ca sa nu se taie

Cea mai buna maioneza este cea preparata in casa. Daca vrei ca preparatele tale sa aiba un gust deosebit, merita sa incerci si tu sa faci.

In cazul in care nu stii sa faci si iti este frica sa nu se taie, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Este extrem de usor de preparat si va avea un gust senzational.

Ai nevoie de un galbenus crud si un galbenus fiert

– 1 lingurita de mustar

– 250 de ml de ulei

-sare, suc de lamaie.

Se pune intr-un bol galbenusul fiert si se adauga si cel crud. Se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn, pentru a nu se forma cocoloase. Este esential se se amestece foarte bine, pentru ca maioneza sa fie cremoasa si fara cocoloase.

Se adauga si mustarul si se continua sa se amestece in aceeasi parte. Astfel se evita riscul de a se taia maioneza.

Se incepe sa se adauge uleiul, lingura cu lingura. Se amesteca bine dupa fiecare lingurita pana nu se mai vede uleiul si abia apoi se trece la urmatoarea lingurita.

Foloseste si cartof fiert ca sa nu se taie maioneza

O sa vezi ca incepe sa devina consistenta pe masura ce adaugi uleiul. Se respecta in continuare regula de a amesteca in aceeasi parte cu lingura de lemn. Se continua pana cand se termina uleiul.

Un alt secret pe care il folosesc multe gospodine este sa adauge la inceput si o jumatate de cartof fiert. In cazul in care se taie maioneza, se mai adauga cartof fiert pasat si se amesteca usor.

Nu dispera daca se intampla sa se taie maioneza. Pune intr-un alt vas o lingura de mustar, putina zeama de lamaie si apoi ia din bolul cu maioneza taiata cate o lingura si pune in acela cate o lingura de maioneza.

Citeste si: Salata Boeuf cu carne de vitel
Se incepe incorporarea lingura cu lingura, pana isi revine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top