Connect with us

Revistateo.ro

Combinatii culinare cu cartofi care ingrasa

Dieta si Sport

Combinatii culinare cu cartofi care ingrasa

Cartofii, consumati in anumite variante, nu ingrasa. Ceea ce ingrasa cu adevarat sunt alimentele cu care sunt combinati cartofii, mai ales daca sunt pregatiti sanatos, adica nu sunt prajiti sau incinsi in untura.

Combinatii culinare cu cartofi care ingrasa

Exista o serie de alimente cu care nu e bine sa mananci cartofi, asta daca nu iti doresti sa iei kilograme in plus. Acestea sunt: carnea grasa, mezelurile, maioneza, painea, mamaliga, fasolea uscata, sosul dulce sau smantana.

Se stie ca in topul alimentelor care ingrasa se afla carnea tocata si grasa, mai ales daca ne gandim la savurosii mici. Tocmai de aceea, acest tip de carne (burgeri, carnaciori, mici) trebuie gatita la gratar pentru a mai indeparta din grasime.

Daca doriti sa consumati cartofii cu carne, nutritionistii va recomanda sa alegeti frigaruii de pui sau pestele. Carnea de peste contine grasimi bune (Omega-3), iar consumarea acesteia ajuta la imbunatatirea vederii si contribuie din plin la insanatosirea intregului sistem imunitar.

CITESTE SI: 10 motive pentru care trebuie sa renunti urgent la cartofii prajiti!

CITESTE SI: Atentie la alimentele care ingrasa cel mai mult vara

De asemenea, multe femei considera ca mananca sanatos combinand niste cartofi facuti la aburi cu salata si maioneza. Total gresit! O salata cu cartofi si maioneza de dimensiune medie are circa 180 de calorii si 12 grame de grasimi, spun expertii in nutritie. Sunt recomandate salatele fara sosuri bogate in grasime si sunt de evitat cele semipreparate din comert (maioneza la plic sau la tub).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top