Connect with us

Revistateo.ro

Retete

Cum se face maioneza fara ulei

Iti prezentam cea mai buna reteta de maioneza fara ulei. Nu te ingrasa, dar te satura

Uleiul este principala problema atunci cand pregatim maioneza. Stiai ca se poate face si fara acest ingredient aparent indispensabil in bucatarie?

Ingrediente necesare pentru maioneza fara ulei

1. 1 galbenus de ou fiert tare;
2. 1 galbenus de ou crud;
3. o lingura de mustar simplu;
4. 5 linguri de branza de vaci grasa.

TRUCURI UTILE: Cum sa prepari MAIONEZA fara sa o TAI

Cum prepari o shaorma sanatoasa la tine acasa

Cum se prepara maioneza fara ulei

1. Amesteca toate ingredientele de mai sus intr-un bol. Mixeaza apoi ingredientele si adauga din cand in cand putina sare. Prima oara trebuie sa mixezi la putere maxima, dupa care, in timp ce introduci sarea in maioneza, redu mixerul la nivel mediu.

De asemenea, multe retete de maioneza fara ulei folosesc tofu, branza din soia. Iata cum o prepari:

La ce e buna maioneza si de unde vine

Maioneza merge de minune la o serie de mancaruri, mai ales cea de mai sus, preparata cu branza de vaci. O poti folosi in salate sau o poti consuma alaturi de cartofi copti la cuptor sau gratare. Maioneza merge de minune si cu carnaciori sau sarmale, daca vrei sa inlocuiesti smantana.

Conform gastronomilor, maioneza este de oricine frantuzeasca. A aparut prima oara in orasul Mahon din insula Menorca, in anul 1756. Prima denumire a maionezei era „salsa mahonesa” (pastrata si azi in Menorca). Conform Larousse-ului gastronomic frantuzesc, maioneza este o corupere a termenului moyeunaise, derivat din moyeu, care inseamna galbenus de ou.

Se pare ca sosul si-a primit numele dupa Carol de Lorena, duce de Mayenne, pentru ca a pierdut timpul inainte de batalia de la Arques impotriva englezilor, mancandu-si puiul cu acest sos rece. Cuvantul maioneza a aparut in engleza abia din 1841, iar DEX-ul romanesc indica o etimologie franceza.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top