Connect with us

Revistateo.ro

Cum se face detoxifierea mentală

Detoxifiere

Cum se face detoxifierea mentală

Tensiunea emoţională, stresul, gândurile negative sunt doar semnele că ai nevoie de o detoxifiere mentală urgent.

CITEŞTE ŞI: TRUCURILE SILUETEI PERFECTE

Încearcă să vezi cum poţi creşte calitatea comunicării, precum şi calitatea timpului petrecut împreună cu familia sau cei dragi. E important să purtaţi discuţii despre cum vedeţi viitorul împreună şi cum vă puteţi ajuta reciproc sau cum puteţi găsi resurse externe cuplului care vă pot ajuta. Reevaluarea prieteniilor este importantă într-un astfel de moment, pentru a vedea dacă oamenii din jur sunt într-adevăr ceea ce îţi trebuie şi nu cumva îţi adâncesc traumele sau îţi întreţin dependenţele.

Un plan alimentar întocmit de un nutriţionist te poate ajuta să îţi rezolvi problemele de greutate sau tulburările alimentare. Pentru că mişcarea ajută la eliberarea de endorfine, te vei simţi mult mai bine după o jumătate de oră de exerciţii fizice. Sau poţi să te apuci să dansezi, să alergi sau să faci orice mişcare îţi va face plăcere.

Vacanţele, pauzele, weekend-urile, pe care le poţi planifica atunci când simţi că ai nevoie, nu neapărat când sunt trecute în calendar. Te poţi simţi bine, ca în vacanţă şi în timpul pauzei de prânz şi seara după program sau atunci când te uiţi la un film ţinându-vă iubita sau soţia în braţe. Vacanţa este un sentiment, nu o perioadă de timp.

În cadrul consilierii unui psiholog poţi descoperi adevăratele rădăcini ale problemelor cu care te confrunţi, precum şi modul în care le poţi rezolva cât mai uşor. Aşa poţi  învăţa cum să îţi controlezi emoţiile sau să-ţi dezvolţi abilitatea de a comunica în cuplu sau la serviciu, reuşind astfel să redescoperi bucuria de viaţă.

Teatrul, muzica de calitate, filmele, cititul unei cărţi de dezvoltare personală sau a unui roman te ajută să ieşi puţin din mijlocul problemelor şi să ai parte de detoxifierea mentală cât mai corectă şi eficace.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top