Connect with us

Revistateo.ro

Medicii avertizează: Nu ar mai trebui să folosim deloc hârtie igienică

Life

Medicii avertizează: Nu ar mai trebui să folosim deloc hârtie igienică

În vreme ce în țări precum Japonia, Italia și Grecia se folosește în mod curent bideul pentru spălare după utilizarea toaletei, cetățenii din majoritatea statelor se folosesc de hârtia igienică după ce merg la baie. Acum, însă, doctorii avertizează că acest obicei poate lasă în urmă materii fecale, pe de-o parte, în vreme ce utilizarea excesivă a hârtiei poate cauza probleme precum fisuri anale sau infecții ale tractului urinar, pe de altă parte.

Chiar dacă ar putea sună că o sugestie bizară, George nu este singură care susține această ipoteza și faptul că, în schimb, oamenii ar trebui să utilizeze șervețele umede, poate chiar pe cele destinate bebelușilor.

Citeşte şi Ea este nepoata prințesei Diana. Seamănă izbitor și este un fotomodel de succes

Totusi, igienă nu este singurul motiv pentru cae oamenii ar trebui să ia în considerare folosirea alternativelor la hârtia igienică. Uzul intens și agresiv poate cauza fisuri anale dureroase, greu de vindecat, dar și infecții ale tractului urinar, mai arată specialiștii.

Obișnuiești să folosești în fiecare zi hârtie igienică colorată sau parfumată, însă știai că acest tip de hârtie poate provoca probleme de sănătate?

Infectii ale uretrei

Colorantii folosiți pentru a obține efectul de culoare și miros pot fi foarte iritanți pentru zona vaginală, favorizând astfel apariția cauzelelor infecției uretrei.

Cancer de col uterin

Tot coloranții sunt de vină pentru impactul negativ al hârtiei igienice colorate asupra aparatului reproducător feminin. De asemenea, aceștia pot crește riscul de cancer de col uterin.

Este foarte important că în momentul în care achiziționezi hârtia să verifici modul în care este depozitată, să fie bine sigilată, iar pe eticheta să fie menționați ingredientii folosiți la obținerea ei.

Citeşte şi Două zodii au mari probleme astăzi! Horoscopul zilei de 11 noiembrie 2017

Din cauza faptului că hârtia este umedă și de culoare roz, este mult mai greu să depistezi aceste hemoragii care pot fi urmele cele mai concludente ale semnelor de cancer de colon.

Dacă obișnuiești să folosești hârtie albă și fără miros, trebuie să ții cont și de faptul că unii producători innalbesc hârtia igienică folosind clor, ceea ce este și mai nociv pentru sănătatea aparatului genital dar nu numai.

Clorul degajă toxine extrem de periculoase care pot favoriza apariția multor boli ascunse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top