Connect with us

Revistateo.ro

Cum să te bucuri de masa de Paști, fără probleme digestive

Stiri

Cum să te bucuri de masa de Paști, fără probleme digestive

Cum să te bucuri de masa de Paști, fără probleme digestive. În euforia momentului, tindem să nu mai ținem cont de sfatul medicilor și să înfulecăm cât mai mult la o singură masă. Asta ne poate duce însă direct pe patul de spital, așa că o dietă echilibrată de Paște vă poate lăsa să vă bucurați de sărbători, alături de cei dragi.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frumoase mesaje de Paște

Așadar, pentru a evita problemele digestive, nutriționiștii ne sfătuiesc să introducem treptat în alimentație produsele pascale, mai ales dacă am ținut perioada de post. În plus, proteinele de origine animală trebuie mereu savurate alături de legume proaspete sau salate. Totodată, este indicat să preparăm alimentele pentru masa de Paști într-un mod cât mai dietetic (abur, cuptor, grătar) și să evităm prepararea acestora în grăsime multă.

Iată cum trebuie savurată mâncarea de sărbători, pentru a nu avea probleme digestive.

Ouă roșii. Chiar dacă trebuie să ciocnim cu cât mai multe persoane, nu trebuie să și mâncăm câte un ou cu această ocazie. Două pe zi sunt suficiente, dacă nu vrem să creștem șansele de a face diabet.

Drob de miel. Drobul sau mielul la cuptor, se recomandă a fi consumat în cantități mici, alături de legume proaspete sau o salată verde. Nu trebuie să mănânci tot la o singură masă și încearcă să faci porții mici, de care să te bucuri mai mult timp.

Dulciurile. Iepurașii sau ouăle din ciocolată sunt de nelipsit în această perioadă, însă nu e bine să exagerăm. La fel ca și în cazul celorlalte alimente, cantitățile mici și moderate sunt ideale. În tot acest timp este necesară și o hidratare corespunzătoare, astfel că acei doi litri de apă pe zi ar trebui și ei să fie nelipsiți de pe masa de Paște.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top