Connect with us

Revistateo.ro

6 alimente pe care le-ar desfiinţa orice nutriţionist

Stiri

6 alimente pe care le-ar desfiinţa orice nutriţionist

Chiar dacă unii spun că produsele de mai jos sunt sănătoase sau benefice pentru organism, specialiştii îi contrazic. Iată care sunt cele 6 alimente pe care un nutriţionist nu le-ar mânca în veci:

Bomboanele. Nu trebuie să mai citeşti cu atenţie ingredientele acestor dulciuri, întrucât sunt pline de zahăr şi colorant. Ţine minte asta atunci când vrei un desert şi optează pentru un fruct. Dacă vrei neapărat ceva ambalat, ciocolata cu un conţinut ridicat de cacao poate reprezenta o alternativă mai sănătoasă decât bomboanele.

CITEŞTE ŞI: Top 5 alimente care îţi albesc dinţii

Sucurile dietetice. Degeaba ai renunţat la sucurile acidulate în favoarea celor dietetie. Cantitatea de zahăr este înlocuită cu îndulcitor, care te va face să-ţi doreşti şi mai mult ceva dulce. De ce nu ţi-ai face un ceai, pe care să-l păstrezi la rece, mult mai sănătos şi cu beneficii multiple?

Orezul expandat. În ciuda reclamelor, acesta nu este atât de indicat pentru o siluetă de vis. Consumul lui regulat duce la creşterea nivelului de zahăr din sânge, astfel că îţi va fi destul de greu să lupţi cu kilogramele nedorite.

Cerealele procesate. Dacă nu citeşti bine eticheta cerealelor este posibil să dai peste cele pline da zahăr, care nu conţin prea multe proteine sau fibre. Nici nu este de mirare că după o porţie de cereale la micul dejun, la jumătate de oră simţi că mori de foame.

Sosurile din roșii. Chiar dacă au o etichetă frumoasă, iar produsul promite să dea savoare mâncării tale, acesta nu este deloc indicat de nutriţionişti. Sodiul şi zahărul din sosul din roşii are efecte negative pe termen lung, astfel că este recomndat să-ţi faci tu propriul sos, mai ales că atunci tu vei fi cel care decide ingredientele şi cantităţile.

Carnea procesată. Ştim cu toţii că mezelurile ori produsele semipreparate nu fac tocmai bine organismului, dar avem frigiderul plin cu astfel de „bunătăţi”. Pe lângă cantităţile mari de sodiu, acestea au conservanţi şi tot felul de aditivi care ne dau peste cap nu doar silueta, ci şi sănătatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top