Connect with us

Revistateo.ro

Cum să previi atacul de cord şi multe alte afecţiuni cu această legumă deosebită

Sanatate

Cum să previi atacul de cord şi multe alte afecţiuni cu această legumă deosebită

Iată cum poti să previi atacul de cord şi multe alte afecţiuni cu ajutorul acestei legume deosebite!

Atacul de cord apare în general în urma unor semnale de alarmă pe care organismul ţi le oferă. Simptomele care preced un atac de cord diferă de la bărbaţi la femei. Printre cele mai des întâlnite se numără durerile crunte de stomac, dureri de scurtă durată în jurul inimii, oboseală cronică resimită brusc, disfuncţii erectile la bărbaţi, anxietate şi tulburări de somn. Grija pentru organismul tău te poate scăpa de aceaste probleme, însă există şi numeroase alimente care previn atacul de cord şi toate celelalte afeciuni ale inimii.

CITESTE SI: RETETE CU MORCOV PENTRU O PIELE MAI FINA
Printre toate aceste alimente se numără şi morcovul violet. Dacă nu ai auzit până acum de această legumă, trebuie să ştii că ai pierdut informaţii esenţiale despre un aliment deosebit, care conţine un pachet de nutrienţi deosebit de importanţi pentru organism. Morcovul violet are un conţinut ridicat de antocianină şi flavonoide. Antocianina este cel mai important antioxidant produs de organism. Cu ajutorul acestui compus se reduce frecvenţa cancerelor, iar corpul este protejat de aciunea radicalilor liberi. Cu cât morcovul este mai închis la culoarea, cu atât mai multă antocianină conţine.

Consumul regulat de morcovi violet protejează celulele datorită conţinutului de flavonoide şi antocianină şi te hrăneşte cu fibre, minerale, calciu, vitamine şi minerale. Toate acestea previn blocajul arterelor şi astfel scade riscul de atac de cord, accident vascular cerebral şi alte afecţiuni de acest gen. Vitamina A întăreşte sistemul imunitar şi rezistenţa ta la boli şi alergii.

Morcovii violet sunt bogaţi în vitaminele B, C şi E, vitamine cu un rol esenţial în reglarea nivelului colesterolului din sânge şi previn degenerarea maculară. Îi poţi consuma ca atare în salate şi mâncare gătită sau îi poţi transforma în suc.

Sursa foto: communitytable.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top