Connect with us

Revistateo.ro

Cum să îți faci singură un ulei pentru păr

Par & Coafuri

Cum să îți faci singură un ulei pentru păr

Prepararea unui ulei special pentru tipul tău de păr poate fi mai ușoară și mai distractivă decât ai crezut. Dacă ești o persoană care nu agrează substanțele chimice și parfumurile artificiale, atunci rețetele următoare sunt pentru tine. Uleiurile naturale nu fac nici un rău părului sau scalpului. În cazul în care un tratament cu ulei nu te ajută, tot ce trebuie să faci este să îl schimbi, pentru că probabil părul tău nu reacționează la el. De obicei tratamentele naturale sunt foarte eficiente, însă trebuie să ai puțină răbdare și să le folosești cât mai des. Poți adăuga uleiuri esențiale pentru un parfum natural, dar totuși puternic. Acestea nu numai că oferă un miros plăcut, dar acționează în profunzimea firului de păr și îl repară, deoarece sunt mai concentrate. Iată cum poți prepara două uleiuri naturale și foarte eficiente.

CITEȘTE ȘI: CE ULEI TREBUIE SĂ FOLOSEȘTI PENTRU PĂRUL TĂU

Ulei de hibiscus pentru creșterea părului. Frunzele și florile de hibiscus sunt benefice pentru creșterea părului și oferă strălucire. Dacă ai părul lipsit de viață și deteriorat, acesta este uleiul potrivit pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să găsești un număr egal de flori și frunze de hibiscus. Se zbrobesc și se amestecă cu 100 ml de ulei de cocos sau de măsline. Se amestecă bine și se pun la încălzit 1-2 minute. După ce se răcește uleiul, se strecoară și se depozitează într-un recipient ermetic. Tratamentul trebuie să fie încălzit înainte de fiecare utilizare. Se aplică cu 2 ore înainte de a spăla părul și se masează ușor scalpul câteva minute. Acest tratament previne căderea părului, ajută la renegerare și oferă un luciu frumos.

Ulei cu citrice. Uleiul cu citrice este perfect pentru scalpul gras și combate în mod eficient mătreața. Uscați câteva bucăți de coajă de la o lămâie și de la o portocală și apoi transformați-le cu ajutorul unui blender în pudră. Se amestecă cu 100 ml ulei de măsline și se încălzește amestecul până fumegă. Se depozitează într-un recipient ermetic și se utilizează cu 2-3 ore înainte de baie. Combate mătreața și reglează nivelul uleiurilor din scalp, lăsând părul sănătos și moale la atingere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top