Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce boli vindeca TRANDAFIRUL CHINEZESC!

Stiri

Uite ce boli vindeca TRANDAFIRUL CHINEZESC!

Trandafirul chinezesc s-a remarcat încă din cele mai vechi timpuri, iar asiaticii ştiu că acesta nu este doar o plantă decorativă minunată, ci şi una extrem de apreciată în medicina ayurvedică.

Cunoscut în industria ceaiurilor sub denumirea de hibiscus, planta ce se cultivă mai ales în regiunile tropicale şi subtropicale are un efect diuretic, fiind în acelaşi timp bogat în vitamina C.

CITEŞTE ŞI: Planta care distruge 98% din celulele canceroase

Folosit pentru ceai, acesta reprezintă remediul ideal pentrtu tratarea multor afecţiuni. Şi rădăcina de trandafir chinezesc este folosită, în special pentru tratarea tusei ori pentru a combate căderea părului. Mai nou, s-a demonstrat că ceaiul din această plantă minune luptă şi împotriva bolilor de inimă.

Celor cu tensiune uşor ridicată li se recomandă chiar un tratament care să includă şi consumul de ceai de hibiscus, fiind totodată aliatul perfect al persoanelor care suferă de diabet de tip II, reglând nivelul de colesterol din sânge.

Pentru că este un diuretic natural, acest ceai luptă contra retenţiei de apă din organism, astfel că este util şi în cazul în care aveţi o creştere temporară în greutate.

Alte studii arată faptul că plnta în cauză poate reduce tensiunea arterială sistolică dacă este folosită pentru ceaiuri şi poate trata hipertensiunea, precum şi alte boli de inimă.

Având şi proprietăţi antibacteriene, aceste băuturi reglează tranzitul intestinal şi pot avea efectul unui laxativ blând, rezolvând astfel problema constipaţiei sau a balonării.

Una dintre cele mai simple variante de calmare a sistemului nervos este consumul de ceai de trandafir chinezesc, fiind de altfel un aliat de preţ în cazul celor uşor depresivi.

În ciuda efectelor sale benefice, ceaiul de hibiscus vine cu o serie de CONTRAINDICAŢII. Astfel, el poate reduce nivelul de estrogen, motiv pentru care nu este indicat a fi consumat de viitoarele mame, cel puţin în primul trimestru de sarcină. Nici cele care iau pilule contraceptive sau folosesc vreun fel de terapie de substituţie hormonală nu ar trebui să bea ceai de trandafir chinezesc.

Mai mult, ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială, deci nu este recomandat nici celor care au probleme cu tensiunea mică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top