Connect with us

Revistateo.ro

Cum iti folosesti simturile pentru a scapa rapid de stres

Sanatate

Cum iti folosesti simturile pentru a scapa rapid de stres

Simturile te pot ajuta mai mult decat crezi atunci cand esti foarte stresat. Trebuie doar sa te increzi in ele. Un studiu publicat recent in Journal of Social and Clinical Psychology a dovedit ca gesturile simple precum ar fi imbratisarile ne pot feri de stresul emotional si efectele negative ale acestuia. Se pare ca atingerile usoare trimit anumite semnale catre creier, fapt care ne calmeaza instant in situatiile tensionate.

Cercetatorii spun ca ori de cate ori te afli intr-o situatie stresanta este suficient sa privesti in departare, la un peisaj frumos. In acest mod creierul se relaxeaza si organismul se reseteaza, blocand factorii care sunt responsabili de stres. Acelasi efect il poate avea si mangaiatul unui animal de casa. Sa nu uitam si de faptul ca pisicile si cateii emana energie pozitiva si retin vibratiile negative.

CITESTE SI: DOVLECEII –  PROPRIETATI SI BENEFICII PENTUR ORGANISMUL UMAN

CITESTE SI: APASA ACEST PUNCT DE PE PICIOR INAINTE DE CULCARE. UITE CE SE VA INTAMPLA

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Wisconsin sustin ca si auzul te poate salva in cazul unui moment critic si poate controla raspunsul pe care organismul uman il da in situatii stresante. Persoanele care aud vocile celor dragi in momente de cumpana au un nivel ridicat de oxitocina in corp, un hormon responsabil de liniste si relaxare. Recuperea anumitor tipuri de pacienti se poate face mult mai rapid daca alaturi de acestia este mereu o persoana draga care le vorbeste despre lucruri frumoase.

Si gustul te poate ajuta sa scapi de stres. Spre exemplu, cacaoa este indicata atunci cand vrei sa indepartezi oboseala psihica si tensiunea. Un patratel de ciocolata neagra este remediul excelent pentru a te relaxa si a uita de probleme. Nu ar strica sa ai mereu pe langa tine un astfel de aliment gustos. Nu uita ca simturile sunt primele care te pot ajuta in momentele critice!

sursa foto: coolhealthyrecipes.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top