Connect with us

Revistateo.ro

Și-a înfometat copilul timp de 8 ani dintr-un motiv halucinant.

Stiri

Copil tratat cu ciocolată, pentru a putea trăi. Medicii din Iași fac eforturi să-l trateze

Caz incredibil la Iași! Un copil de patru ani, care cântărește cât un bebeluș de nouă luni, este tratat cu ciocolată pentru a putea trăi. Micuțul este internat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, din Iași.

Copilul are probleme cu partea superioară a tractului digestiv, băiatul prezintă distrofie musculară și îi cade părul.

De ce este tratat cu ciocolată

Medicul Marin Burlea spune că din cauza problemelor de sănătate copilul nu poate înghiți alimente.

„Pacientul a fost adus la noi în urmă cu patru luni, din cauza mai multor probleme grave care i-au afectat tubul digestiv superior, cu o malformație la nivelul esofagului și începutul stomacului, la care se adaugă reflux gastroesofagian. Din cauza acestor probleme de sănătate nu poate înghiți alimentele.

A fost operat de o echipă de la Clinica de Chirurgie. La scurt timp, s-a produs o îngustare exagerată a esofagului, chiar stop. Astfel, alimentația pe cale orală nu a mai fost posibilă. A necesitat perfuzii de nutriție și a fost supus, până acum, la trei ședințe de dilatație a zonei stenozate din esofag cu bujii Savary, o tehnică care se folosește în serviciul de endoscopie intervențională.”, a declarat prof. dr Marin Burlea.

În ciuda afecțiunii, copilul este plin de viață și are o plăcere deosebită să mânănce ciocolată.

„Are o plăcere deosebită să consume ciocolată și dulciuri cu cremă, fără napolitane. Va trebui să îi administrăm și perfuzii cu substanțe nutritive. În paralel, încercăm să îi administrăm și o alimentație semi lichidă.

Probabil că în câteva luni va fi nevoie de câteva ședințe de dilatație. Sper ca între timp să nu mai aibă aceste probleme și să vedem un copil cu o evoluție bună. Unul dintre secretele dietetice se numește ciocolată. Am văzut în literatura de specialitate că ciocolata are un efect miraculos. Stimulează metabolismul triptofanului.

Are un efect benefic asupra organismului. Combinat cu probiotice sperăm să-l aducem pe linia de plutire și să facem un copil sănătos. De acum sperăm să poată să poată fi alimentat normal, iar în timp să ajungă la o greutate corespunzătoare.”, a explicat prof. dr. Marin Burlea, care este și președintele Societății Române de Pediatrie.

Sursa: digi24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top