Connect with us

Revistateo.ro

Astăzi este timpul să te răsfeți.

Life

Ciocolată la felul întâi? Ei, bine, da! Mănânci cu lingura. Ba nu, cu polonicul

Ești mereu dornică de ciocolată, dar totodată încerci să te minți că nu e sănătoasă. Ba mai mult, te înșeli pe tine, dar și pe cei din jur, că dieta ta nu merge cot la cot cu ciocolata.

Hai să fie ziua ta de răsfăț și să încerci o rețetă cu care îți vei bucura papilele gustative, dar…și prietenii.

„Oh, nu mănânc desert că îngrașă!”, spui tu printre dinți. Însă, în același timp, în sinea ta urli cât poți: „Ciocolată, dulciuri, ciocolată, dulciuri!”

Îți facem cunoștință cu supa de ciocolată, cel mai bun prieten al tău. Este în esență ciocolată caldă ultra-bogată și cremoasă, cu câteva modificări, servită într-un castron, cu crutoate și frișcă.

Și este cea mai bună scuză vreodată, pentru cpentru atunci când cineva te întreabă, dacă ai mâncat desert. Răspuzi scurt: „supă”. Pentru că ești o adeptă a stilului sănătos de viață!

Rețetă de supă de ciocolată

Ingrediente:

– 1 portocala

– 625ml lapte ( 3,5% grasime)

– 625ml amestec 50/50 lapte (3,5% grasime) si smantana pentru frisca (cat mai slaba posibil)

– 400g ciocolata de menaj

– 2 linguri apa

– 2 galbenusuri

– jumatate de lingurita de sare

– 1 lingurita de esenta de vanilie

Pentru “sosul” de frisca de deasupra

– 250g crema pentru frisca

– 125g smantana normala

– 2 lingurite esenta de vanilie

– 50g zahar pudra

Mod de preparare

Punem într-o cratiță laptele, coaja rasa de la portocala, amestecul de lapte si smantana si lasam pe foc pana incepe sa faca bule pe margine ( nu lasam compozitia sa dea in foc).

In momentul in care au aparut bulele, luam cratita de pe foc si acoperim cu un capac minim 30 de minute. Putem lasa asa pana la 2 ore, in functie de cat de puternica doriti sa fie aroma de portocala.

Intre timp taiem cat de marunt putem ciocolata si intr-un castronel amestecam amidonul cu apa, pana se dizolva complet. Pregatim si galbenusurile.

Cand a trecut timpul de infuzare, punem iar cratita pe foc si lasam compozitia pana devine fierbinte si oprim focul. Punem toata ciocolata in compozitie si amestescam cu un tel pana se topeste de tot.

Batem putin cele doua galbenusuri si turnam incet peste ele 250g din compozitia de ciocolata in timp ce amestecam incet pentru a nu lasa oul sa se gateasca.

Ne intoarcem la compozitia de ciocolata si in timp ce amestecam in ea cu telul, turnam incet amestecul de galbenus pana s-a incorporat complet.

Adaugam sarea si vanilia si dam drumul la foc. De data asta lasam sa fiarba incet, amestecând des cu telul pana cand se ingroasa si capata consistenta unei supe-creme.

Intre timp pregatim frisca: scoatem din frigider cele necesare si le punem in bolul rece alaturi de zahar si vanilie– mixam la viteza medie spre mare pana cand incepe sa faca varfuri care nu cad – aveti grija sa nu mixati prea mult.

Servim supa calda cu două linguri de frisca deasupra si ornam cu coaja de portocala si crutoane. Crutoanele pot fi făcute chiar și din croissant.

Așteptăm să ne spuneți cum a ieșit și cum vi se pare acest desert! Până la următoarea rețetă vă spunem „Poftă bună!”

Sursa: www.sugarhero.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top