Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți afectează umiditatea părul

Par & Coafuri

Cum îți afectează umiditatea părul

În primul rând este foarte important să cunoști modul în care umiditatea acționează asupra părului. Aceasta afectează în mod negativ majoritatea tipurilor de păr, încrețindu-l sau, din contră, lăsându-l complet fără viață. Părul este format din trei straturi,  stratul exterior fiind unul de protecție. Când acest strat este slăbit, umiditatea pătrunde în interiorul firului de păr și crează un dezechilibru, umflându-l și încrețindu-l.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ-ȚI ÎNDREPȚI PĂRUL CORECT

Totodată, umiditatea poate crește considerabil gradul de deteriorare al podoabei capilare. Chiar dacă ești tentată să crezi că mai multă hidratare înseamnă un păr mai sănătos, însă atunci când există un nivel ridicat de umiditate în aer și tu te perii, îți prinzi părul în coadă sau îl coafezi, tot ce faci este să îl predispui și mai mult la rupere.

Pentru a preveni efectele pe care le are umiditatea asupra părului tău există anumite trucuri la care poți apela cu încredere. Adoptă o tunsoare în scări. Stratificarea părului adaugă o mișcare naturală, constantă și astfel greutatea se duce spre capete. Alege un șampon fără sulfați și fără săruri, cu o formulă ușoară. Apelează și la un spray care protejează părul împotriva umidității. Acestea au o formulă bazată pe polimeri care resping apa.

Cu cât părul tău este mai sănătos, cu atât este mai puțin predispus la efectele pe care le poate avea umiditatea asupra lui. De aceea este important să îți tunzi vârfurile, pentru a preveni ruperea și pătrunderea umezelii în interiorul firului de păr. Folosește întotdeauna un balsam. Acesta învăluie firul de păr, îl protejează de acțiunea factorilor externi și îl face mai mătăsos și mai catifelat. Nu te spăla pe cap în fiecare zi, ci încearcă să te speli cât de rar îți permite tipul de păr.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top