Connect with us

Revistateo.ro

Cum iti afecteaza corpul o singura noapte de nesomn

Stiri

Cum iti afecteaza corpul o singura noapte de nesomn

O singura noapte de nesomn poate avea efecte crunte asupra corpului tau! Exista cateva lucruri neasteptate care ti se vor intampla, asa ca iata la ce trebuie sa te astepti!

1. Vei manca mai mult. In lipsa somnului nivelul unui compus care declanseaza pofta si nevoia de a manca imediat este cu 33% mai mare decat in cazul persoanelor odihnite. De aceea, pe parcurusl zilei vei avea mereu tendinta sa rontai cate ceva si iti va fi pofta, in mod special, de mancare nesanatoasa si dulciuri.

CITESTE SI: CUM SA ITI RACORESTI CASA PE TIMPUL NOPTII

CITESTE SI: 8 LUCRURI DE CARE NU TREBUIE SA ITI MAI PESE DUPA CE AI IMPLINIT 30 DE ANI

2. Puterea ta de decizie va fi puternic influentata. Studiile arata ca atunci cand suntem obositi avem tendinta de a lua decizii extrem de proaste si de a trage concluzii pripite. Asta deoarece creierul nu functioneaza in parametri normali si devine mai putin concentrat pe pierderi si mult mai atent la castiguri. Balanta nu va fi insa una fericita, in cele mai multe cazuri. Asadar asigura-te ca esti odihnit atunci cand iei o decizie importanta.

3. Chipul iti va fi imbatranit. Dupa o noapte de nesomn chipul iti va arata obosit si uscat. In timpul somnului circulatia de la nivelul pielii se intensifica, fapt care sporeste productia de colagen si elastina. Intr-o noapte pierduta aceste procese nu au loc asa cum ar trebui si tenul tau sufera modificari. Dimineata te trezesti cu fata palida, pielea uscata si ochii plini de cearcane.

4. In corpul tau vor exista inflamatii. Din aceasta pricina noptile pierdute in mod repetat te pot expune la riscul de a te imbolnavi de diabet, boli cardiovasculare sau dezechilibre ale sistemului imunitar. Organismul nu va raspunde asa cum ar trebui la prezenta invadatorilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top