Connect with us

Revistateo.ro

Cum îndepărtezi petele de ojă de pe orice suprafaţă

Stiri

Cum îndepărtezi petele de ojă de pe orice suprafaţă

Petele de ojă se numără printre cele mai dificile. Iată cum să le îndepărtezi de pe orice suprafaţă!

Dacă te numeri printre doamnele şi domnişoarele care îşi fac manichiura acasă, probabil că te-ai confruntat măcar o dată cu petele de ojă de pe diferite suprafeţe. Iată că nu este atât de dificil cum credeai să le îndepărtezi! Cele mai frecvente sunt probabil petele de pe covor. Cu siguranţă ai scăpat şi tu o picătură de lac colorat pe covorul tău favorit. O poţi îndepărta cu ajutorul unui prosop din microfibră, uşor înmuiat în acetonă. Freacă uşor zona afectată şi clăteşte foarte rapid cu apă călduţă.

CITEŞTE ŞI: TOP 7 PETE ŞI CUM LE SCOŢI DIN HAINE

Poate fi extrem de frustrant să îţi pătezi hainele cu ojă colorată, mai ales dacă materialul este unul delicat. Dacă ai păţit asta, aşează bluza pe un prosop alb, curat, din microfibră. Deasupra aplică o dischetă demachiantă îmbibată în acetonă şi stoarsă bine. Las-o deasupra materialului 20 de secunde şi apoi clăteşte zona cu apă caldă. ATENŢIE! Nu folosi această metodă pentru materiale tratate cu acetat sau triacetat (în general materialele sintetice suferă tratamente cu aceste substanţe).

Să scapi ojă pe canapea este probabil cel mai groaznic lucru, căci pare extrem de dificl de îndepărtat. Din fericire, tot acetona este soluţia. De data aceasta ai nevoie de o pipetă, cu care să aplici câteva picături de acetonă fix pe pată. Absoarbe apoi excesul se acetonă cu ajutorul unui şereveţel sau a unui prosop curat şi freacă zona afectată cu o cârpă înmuiată în apă caldă. Pata va dispărea ca prin minune.

Este extrem de important să acţionezi imediat după ce oja a curs pe suprafaţă. Dacă aceasta se întăreşte este mult mai dificil să o îndepărtezi în mod eficient.

Sursa foto: nufloors.ca

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top