Connect with us

Revistateo.ro

Cum dezinfectezi eficient bureţii de bucătărie

Stiri

Cum dezinfectezi eficient bureţii de bucătărie

Bureţii de bucătărie trebuie dezinfectaţi cât de des posibil, căci umezeala excesivă favorizează dezvoltarea rapidă a bacteriilor. Iată cum poţi face acest lucru!

Nimeni nu îşi doreşte să spele vasele cu un burete murdar, plin de bacterii. Studiile arată că, după o săptămână de utilizare continuă, pe un burete de bucătărie se găsesc cel puţin 3 tipuri de agenţi patogeni: Salmonella, E.coli şi Pseudomonas. În general, gospodinele curăţă buretele de bucătărie cu detergent de vase, însă există şi alte metode mult mai eficiente, care elimină peste 90% dintre microbi!

CITEŞTE ŞI: CUM SĂ FACI CURĂŢENIE MAI UŞOR ŞI MAI REPEDE

Una dintre cele mai bune soluţii pentru a îndepărta bacteriile şi murdăria de pe bureţii de bucătărie este oţetul. Prepară un amestec din o parte de apă şi o parte de oţet şi ţine buretele în soluţia obţinută timp de 10 minute. Aciditatea oţetului va anihila toate bacteriile, va îndepărta mirosul neplăcut şi va reîmprospăta buretele. Repetă această procedură o dată la două zile, sau chiar în fiecare zi dacă ai posibilitatea. Astfel te vei asigura că şi vasele tale sunt dezinfectate şi strălucitoare.

Nu vrei să foloseşti oţet? Clorul de poate ajuta la fel de mult! Acesta omoară 99.9% dintre bacterii şi este extrem de eficient. Totuşi, este recomandat să utilizezi această variantă pentru bureţii cu care cureţi suprafeţele şi să eviţi contactul cu bureţii de vase. Amestecă trei părţi de apă cu o parte de clor şi lasă buretele la înmuiat timp de 5 minute.

Chiar dacă dezinfectezi bureţii de bucătărie în mod regulat, vine un moment când aceştia se uzează. Aruncă-i în maxim 6 săptămâni de la prima utilizare, sau atunci când încep să se îmnoaie prea tare şi să nu îşi mai facă treaba.

Sursa foto: 3737chestnut.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top