Connect with us

Revistateo.ro

Tu știi care sunt cele 4 greșeli de evitat când faci curățenie? Înainte de a te apuca de treabă, este bine să știi ce poți face și ce nu.

Life

4 greșeli de evitat când faci curățenie

Curățenia este mai mult decât necesară. Poate ai stabilit deja o zi a săptămânii în care să te ocupi de acest aspect. Poate nu este una dintre activitățile tale preferate, dar așa cum am menționat anterior, este o activitate necesară. Însă, știai că sunt 4 greșeli de evitat când faci curățenie?

4 greșeli de evitat când faci curățenie

1. Nu folosi cârpele și bureții de mai multe ori. După fiecare folosire a instrumentelor cu ajutorul cărora faci curat în casă, este bine ca acestea să fie curățate sau, după caz, chiar aruncate. Asta deoarece favorizează răspândirea bacteriilor în toată casa, lucru care îți poate afecta sănătatea.

2. Fă curat prin casă în fiecare zi. Chiar dacă există o zi a săptămânii (sau mai multe) în care faci curățenie generală în casă, este bine, totuși, ca în fiecare zi să faci ordine prin locuință. Asta înseamnă să speli vasele, să aranjezi lucrruile aruncate prin diferite colțuri ale camerelor. În felul acesta își vei ușura munca atunci când vei începe curățenia generală.

CITEȘTE ȘI: Esti dezordonat sau un maniac al curateniei? Afla ce spune zodia ta despre tine

CITEȘTE ȘI: Era să moară în timp ce făcea curățenie. Greșeala pe care multe femei o fac în mod repetat

3. Nu trebuie să începi curățenia de oriunde. Este recomandat să acorzi atenție întregului proces. Bine ar fi să începi prin a strânge din cameră lucrruile și de a le așeza la loul lor, după care să aerisești încăperea, iar apoi să ștergi praful. Apoi poți curăța mobilierul (tot ce se află în partea de sus a camerei), iar la final poți da cu aspiratorul și poți șterge parchetul. Dacă vei proceda diferit, este posibil să fii nevoită să repeți anumiți pași, deci să pierzi mai mult timp.

4. Fii atentă la produsele pe care le folosești. Citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. Asta pentru că unele dintre ele pot distruge suprafața curățată de tine, sau nu vor face față. Dacă ți s-a întâmplat să speli hainele și să observi că pe unele dintre ele au mai rămas unele pete, asta înseamnă că nu ai folosit produsele potrivite.

Sursă foto: pexels.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top