Connect with us

Revistateo.ro

Cum combați efectele nocive ale razelor UV

Naturiste

Cum combați efectele nocive ale razelor UV

Pentru a combate efectele nocive ale razelor UV este esențial să îți protejezi pielea cu o cremă cu factor de protecție ridicat. Aceasta însă, nu este singura modalitate prin care poți face acest lucru. Alimentația are un rol foarte improtant în acest caz! Iată care sunt alimentele care te vor ajuta să te menții sănătos și să previi degradarea celulelor datorată efectului razelor UV.

CITEȘTE ȘI: ȘTIAI CĂ SEMINȚELE DE ROȘII FAC MINUNI PENTRU SĂNĂTATE?

Roșii trebuie să facă parte din dieta ta de vară. Desigur aceasta nu este o sarcină dificilă, căci piețele sunt piele de roșii proaspete și gustoase. Cu cât culoarea lor este mai pronunțată, cu atât este mai bine. Cercetările au demonstrat că o dietă bogată în roșii te ajută să previi arsurile solare și protejează pielea din plin. Este ideal să consumi roșiile gătite, căci astfel se eliberează mai rapid licopenul, substanța minune din conținutul lor.

Semințele de dovleac au un efect la fel de puternic asupra sănătății pielii și a organismului. Ele sunt o sursă foarte bună de zinc, au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și te protejează de radiațiile UV. Un consum regulat de semințe te dovleac ajută pielea săs e refacă mult mai rapid după arsurile solare și o protejează.

Ceaiul alb sau ceaiul verde nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Știm cu toții că ceaiul verde este extrem de bogat în antioxidanți, renumiți pentru proprietatea lor de a combate radicalii liberi din organism și efectul acestora. Atât ceaiul verde cât și ceaiul alb au un conținut ridicat de polifenoli. Aceștia au un efect inhibitor asupra celulelor canceroase. Încearcă să introduci toate aceste alimente în dieta ta zilnică și razele UV vor sta departe de organismul tău. Nu uita de rolul extrem de important al cremei de protecție!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top