Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum călătorești într-o țară musulmană, ca femeie

Dacă vrei să călătorești într-o țară musulmană, ia-ți gândul pentru un timp de la Yemen, Irak sau Siria, deoarece aceste țări sunt într-un plin război cu teroriștii și, oricum, chiar și dacă ai merge prin ambasadă, ai avea slabe șanse să fii admisă.

Există zeci de țări cu populație majoritar musulmană în care poți ajunge, dacă ești fascinată de cultură și de civilizațiile exotice. Trebuie să știi că, și dacă ai vrea să ajungi în Asia de sud est, va trebuie să te obișnuiești cu cultura islamică, în acea zonă a planetei trăind 420 de milioane de musulmani (cei mai mulți în Indonezia, țara cu cea mai mare populație musulmană din lume!).

CITEȘTE ȘI: CEALALTĂ FAȚĂ A SÂNGELUI
Ca occidentală, trebuie să știi că țările musulmane funcționează după mai multe legi. Deși în Coran femeile și bărbații sunt egali în fața lui Dumnezeu (Allah), ba chiar femeia este venerată de către bărbați, în realitatea politică factuală femeile sunt inferioare bărbaților și asta din cauza legii Sharia. În Arabia Saudită, de pildă, femeile nu au voie să conducă mașini, să meargă cu bicicleta, și, la fel ca în multe țări musulmane stricte, femeile nu pot nici măcar să călătorească independent, așa cum probabil visezi tu.

Trebuie să știi de la bun început că atunci când mergi într-o țară musulmană, te expui unei alte culturi. Și tot ce este diferit, mai ales dacă ești blondă și cu tenul deschis la culoare, va fi supus atenției și fluierăturilor, riscând chiar să fii expulzată din țară dacă nu te porți adecvat.

CUM CĂLĂTOREȘTI CA FEMEIE ÎNTR-O ȚARĂ MUSULMANĂ:
1. FĂRĂ DECOLTEURI ȘI FUSTE MINI

Nu ești obligată să porți vălul islamic, dar în niciun caz nu te îmbrăca la fel cum te plimbi pe bulevardele bucureștene. Femeile cu decolteu nu sunt amendate, dar sunt privite urât, cel mai fin calificativ pe care îl vei primi va fi cel de ”prostituată”.

2. VĂLUL PE CAP, OBLIGATORIU ÎN ANUMITE ȚĂRI
În Turcia poți umbla fără hainele tradiționale ale femeilor musulmane, însă în Iran sau Arabia Saudită acest lucru este imposibil, mai ales dacă ești blondă sau roșcată. Va trebuie să porți un văl pe cap, iar hainele nu trebuie să fie mulate pe corp.

3. POARTĂ HAINE LUNGI CHIAR DACĂ E CALD AFARĂ
Nu te gândi că vei muri de căldură în fustele lungi și că vălul pe cap ci gândește-te că te vei proteja de neanunțatele furtuni de nisip (frecvente mai ales în Iran, Iordania sau Arabia Saudită).

4. NU AI NEVOIE DE BURQA
În orice țară vei merge, ca turistă, nu va trebui să îți acoperi fața, expunându-ți doar ochii, deoarece nu aparții religiei musulmane. Acesta este un mare mit pe care încă societate îl propagă despre femeile care călătoresc în țări islamice.

5. NU AI VOIE SĂ INTRI ÎN TOATE MOSCHEELE
Asigură-te că ai brațele acoperite, genunchii și capul și documentează-te înainte de a intra într-o moschee.

6. NU INTERACȚIONA DIRECT CU BĂRBAȚII
Este o jignire dacă o femeie vorbeșe direct cu un alt bărbat, care nu îi este rudă. Femeile musulmane au voie să iasă pe stradă doar însoțite.

7. NU TE SPERIA DACĂ VEI AVEA TROTUARUL TĂU
În unele țări musulmane precum Iranul, femeile și bărbații merg pe trotuare diferite.

8. NU FOLOSI MÂNA STÂNGĂ PENTRU A GESTICULA ȘI NU-ȚI ARĂTA TALPA PICIORULUI
A-ți arăta talpa piciorului este o lipsă de respect pentru comunitatea musulmană iar în momentul în care folosești mâna stângă pentru a exprima ceva, îi vei îndepărta pe musulmani de lângă tine. Se consideră că mâna stângă este cea cu care te ștergi la fund.

9. AȘTEAPTĂ SĂ TE SALUTE EL
Niciodată o femeie nu va saluta prima un bărbat, într-o țară musulmană. Evită familiaritatea excesivă și privirile atente la străini.

10. NU ACCEPTA INVITAȚII DE LA BĂRBAȚI
Dacă un bărbat te-a invitat la o cină sau ești invitata unui grup de bărbați, refuză imediat această invitație. Multe românce știu de ce. De asemenea, refuză politicos dacă ți se oferă alcool.

11. ATENȚIE LA RAMADAN
Luna de post la musulmani este foarte important pentru ei. Nu ești obligată să ții postul cu ei sau să îți amâni călătoria. Există însă țări precum Qatar sau Emiratele Arabe Unite unde este interzis prin lege să mănânci în spațiul public, deoarece îi tentezi pe islamici. Poți primi chiar amendă sau poți face închisoare, străină fiind.

12. NU FUMA ÎN PUBLIC ÎN EGIPT
Femeile care fumează în public în Egipt sunt ocărite și blestemate de comunitate. Evită să fii ținta unor atacuri neașteptate.

13. NU POȚI INTRA ÎN TOATE LOCALURILE DIN TUNISIA
Anumite baruri tunisiene îți vor cere pașaportul pentru a intra înăuntru, pentru a-ți verifica naționalitatea.

14. ÎN EMIRATELE ARABE UNITE EȘTI CEVA MAI LIBERĂ
Emiratele Arabe Unite, stat musulman apărut recent, ai mai mare libertate în alegerea vestimentației și a comportamentului în spațiul public, în afara perioadei Ramadanului.

1 Comment

1 Comment

  1. IoanSe

    2015-05-27T00:05:00+03:00 at 2015-05-27T00:05:00+03:00

    Ce nu inteleg eu este de ce atunci cand vin femeile musulmane in tari laice sau de oricare alta cultura religioasa, nu se adapteaza culturii locului respectiv. Am vazut prin toata Europa nenumarate femei purtand idioteniile alea de haine lungi, baticuri si valuri pe cap inclusiv Burqa. O alta idiotenie este sa nu gesticulezi cu stanga ca ra fi mana cu care te stergi la cur uitand sa spuna ce fac stangacii care se streg cu dreapta. Asta arata cat de idioti si de inapoiati sunt aceste specimene. Acesti cretini nvoca legea Sharia dar merg in bordeluri (care exista chiar acolo la ei) unde fac cele mai ordinare orgii cu putinta…
    Bine-au facut francezii cand le-au interzis sa mai umble cu fata acoperita in Franta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top