Connect with us

Revistateo.ro

Cum arată medicul care îşi obliga pacienţii să postească până la moarte

Stiri

Cum arată medicul care îşi obliga pacienţii să postească până la moarte

Linda Hazzard este medicul care a ucis o duzină de oameni în apropiere de Seattle, Statele Unite.

CITEŞTE ŞI: CAUZA BOLII ALZHEIMER ŞI MEDICAMENTUL SALVATOR

medicul

 

Dar pe la 1910, oraşelul Olalla a ţinut pentru o scurtă vreme prima pagină a ziarelor din toată lumea. Motivul: un proces pentru crimă. Cercetată era o femeie cu o prezenţă şi un nume fabuloase: doctor Linda Hazzard. În ciuda faptului că avea puţină practică şi nicio diplomă medicală, ea a primit o licenţă din partea statului Washington prin care devenea „specialist în post”. Metodele sale, deşi nu erau în totalitate unice, erau complet neortodoxe. Hazzard credea că izvorul tuturor bolilor era hrana, mai precis, prea multă hrană.

Pentru a avea o sănătate bună, adevărată, scria ea, trebuia ca periodic să laşi sistemul digestiv să „se odihnească” prin post aproape negru câteva zile sau săptămâni. În acest timp, pacienţii consumau numai porţii mici de supă de legume, iar sistemele lor erau curăţate zilnic prin clisme şi masaje viguroase, despre care asistentele medicale declarau că aduceau mai mult a bătăi.

Cel mai cunoscut caz al medicului l-au reprezentat surorile britanice Claire şi Dorothea Williamson, fiice orfane ale unui ofiţer înstărit al armatei britanice. Deşi nu erau bolnave grav, fetele au simţit că sufereau de câteva boli minore: Dorothea s-a plâns de glande umflate şi dureri reumatice, iar lui Claire i s-a spus că avea probleme uterine. Surorile Williamson erau adeptele a ceea ce azi numim „medicină alternativă” şi renunţaseră deja la carne, dar şi la corsete, pentru a-şi menaja sănătatea. Imediat ce au aflat de Institutul de Terapie Naturală al doctoriţei Hazzard din Olalla, au fost hotărâte să urmeze ceea ce Claire numea „cel mai frumos tratament” al lui Hazzard.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top