Connect with us

Revistateo.ro

Cum afecteaza frigul tensiunea arteriala

Sanatate

Cum afecteaza frigul tensiunea arteriala

Frigul afecteaza starea generala a sanatatii. Tensiunea arteriala creste iarna, iar hipertensivii raspund mai greu la tratamentele medicamentoase. Infarcturile si atacurile vasculare cerebrale sunt in crestere in anotimpul rece.

Ce se intampla daca mananci sarat iarna

Cand temperatura scade sub zero grade apare fenomenul de vasoconstrictie, in termeni medicali. Diametrul vaselor se micsoreaza, iar fluxul de sange se reduce. Astfel, tensiunea arteriala creste. La temperaturile caniculare, se intampla opusul: apare fenomenul de vasodilatatie, iar tensiunea scade.

Cresterea tensiunii nu este cauzata doar de racirea vremii. La cauze se adauga si stilul de viata precum si alimentatia.

Conform unui studiu prezentat la Congresul anual al Societatii Americane de Cardiologie, trebuie sa evitam alternanta dintre lichidele reci si cele calde in sezoanele cu vreme extrema. Daca ai baut ceai cald, de pilda, evita sa consumi apoi ceva foarte rece pentru ca vasele de sange pot fi afectate.

Si excesul de grasimi este o cauza a aparitiei hipertensiunii, mai spun aceiasi specialisti. De asemenea, daca mananci sarat iarna, tensiunea arteriala va creste.

Mai mult, medicamentele care trateaza gripa si raceala sunt alte surse de provocare a cresterii tensiunii arteriale. Este vorba de cele antiinflamatoare. Persoanele depresive risca accidente vasculare cerebrale si infarcturi miocardice cu pana la 30% mai mult in timpul iernii. Studiul prezentat de americani a fost realizat pe un esantion de 440.000 de pacienti diagnosticati cu hipertensiune.

Evita sa te infofolesti foarte mult iarna, pentru ca transpiri foarte mult, iar trecerea de la frigul de afara la caldura din casa te poate afecta in cel mai serios mod. Iarna este recomandat sa mananci multe fructe si legume proaspete si sa eviti consumarea produselor de tip fast-food. Tot ce este uleios, cremos, cu un continut ridicat de aditivi alimentari duce la probleme cu tensiunea.

CITESTE SI: De ce se aburesc ochelarii atunci cand e frig. Cum impiedici acest lucru

E important ca in timpul iernii sa te odihnesti cum trebuie si sa consumi alimente bogate in vitaminele B12 si C.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top