Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cu ce personaj din folclorul romanesc semeni, in functie de zodie

Folclorul romanesc este plin de personaje legendare. Descopera cu ce personaj de pe plaiurile mistice ale Mioritei semeni, in functie de zodia in care te-ai nascut.

BERBEC– SEMENI CU ZMEUL DIN POVESTI

Zmeul este o fiinta mitologica din folclorul mioritic ce rapeste fetele frumoase sau baietii frumosi (daca este partenera zmeului). Zmeul este capos si isi pune ambitii mare cand porneste la drum, indiferent ce ar face acesta.

CITESTE SI: CU CE PERSONAJ BIBLIC SEMENI, IN FUNCTIE DE ZODIE

TAUR – SEMENI CU FAT-FRUMOS

Fat-Frumos este acel personaj dupa care suspina toate fecioarele. De la acest personaj mostenesti respectul pentru cei din jur, dragostea de oameni si puterea de a merge mai departe fara varsare de sange.

GEMENI – SEMENI CU ZORILA

Zorila este personificarea zorilor. Este un animal fantastic ce se arata la rasaritul de soare pret de cateva secunde, dupa care dispare pana a doua zi.

RAC – SEMENI CU SFANTA MIERCURI

Sfanta Miercuri este o batranica foarte slaba dar cu puteri miraculoase. Iti place sa ingrijesti si sa hranesti sufletele celor necajiti de langa tine.

LEU – SEMENI CU VASILISCUL

Vasiliscul este o reptila reprezentata de o combinatie de sarpe si cocos. Ii poti „ucide” pe cei din jur prin otrava rasuflarii, la fel ca acest animal legendar.

FECIOARA – SEMENI CU IELELE

Ielele sunt fapturi feminine supranaturale asociate adesea cu Sirenele, Nimfele sau Driadele. Ai puterea de a seduce pe cine vrei tu.

BALANTA – SEMENI CU CORCOAIA

Corcoaia este o batranica cunoscuta in Valea Cernei care ofera cele mai bune sfaturi persoanelor aflate in dificultate.

SCORPION – SEMENI CU O SCORPIE

Scorpia este un monstru feminin cu mai multe capete, ce se poate metamorfoza in orice fiinta doreste. Aceasta poate manipula prin tehnici avansate cu care se infiltreaza sub pielea omului.

SAGETATOR – SEMENI CU SFANTA VINERI

Sfanta Vineri este varianta romaneasca a zeitei Venera. Esti o persoana aspra, care ii obliga pe cei din jur sa se muleze dupa obiceiurile tale, asa cum Sfanta Vineri le pedepseste pe femeile care muncesc in ziua ei.

CAPRICORN – SEMENI CU UN CAPCAUN

In perioada suprematiei popoarelor turcice, capcaunul avea faima de bun administrator. Capacitatea de a jongla cu ideile profitabile din punct de vedere financiar nu ai pierdut-o nici azi, desi capcaunii nu mai exista.

VARSATOR – SEMENI CU ILEANA COSANZEANA

Iti place sa fii personajul principal in povestile tuturor, asa cum farmecul Ilenei Cosanzeana este prezent in toate basmele romanesti. Ai o fire visatoare si sensibila in acelasi timp.

PESTI – SEMENI CU ZGRIPTOR

Zgriptorul este pasarea aceea fantastica despre care am citit in povestile cu Fat-Frumos, acea pasare de dimensiuni uriase ce il ajuta pe cel mai frumos personaj masculin din folclorul romanesc sa ajunga pe orice meleag doreste.

Sursa foto: fun.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top