Connect with us

Revistateo.ro

dinti

Ingrijirea dintilor

Crezi ca te speli corect pe dinti? Sigur faci si tu aceste greseli

Cand vine vorba de igiena orala ajungem la concluzia ca multi romani au diferite probleme dentare din cauza faptului ca nu stiu sa se spele corect pe dinti.

Un studiu recent a aratat ca 8 din 10 romani au probleme cu dintii din cauza igienei orale precare, lucru deloc surprinzator din moment ce majoritatea se rezuma doar la periajul dintilor o singura data pe zi si nici acesta „ca la carte”.

Iata asadar principalele greseli pe care le faci si tu atunci cand te speli pe dinti:

1. Te clatesti imediat dupa periaj.

Chiar daca multi cred ca este indicat sa te clatesti imediat dupa periaj, stomatologii sustin ca nu este deloc o varianta buna, intrucat nu va fi suficient timp pentru ca pasta de dinti sa actioneze eficient.

CITESTE SI: Uite ce simplu îţi albeşti dinţii cu ulei de cocos

2. Te speli pe dinti dupa ce ai mancat.

Bautura acidulata si mancarea ajung sa inmoaie smaltul dintilor, astfel ca este nevoie sa treaca cel putin 30 de minute pana sa-ti periezi dantura, timp in care PH-ul din cavitatea bucala se va echilibra.

3. Periezi dintii prea intens.

Un periaj prea viguros va face ca smaltul dintilor sa crape, mai ales daca si periuta folosita este una foarte abraziva. Mai mult, si gingia poate avea de suferit de pe urma periajului si iti poti provoca sangerari sau rani. Incearca sa folosesti de acum incolo o periuta cu peri moi, pentru a reduce astfel de efecte neplacute.

4.Te grabesti cu periajul.

In mod normal un periaj dentar ar trebui sa dureze 3 minute, insa de multe ori acesta scade sub 1 minut din cauza ca ne grabim. Rezultatul va fi o cavitate bucala unde se afla in continuare resturi de mancare ce iti vor afecta sanatatea dintilor si a gingiilor.

5. Speli doar dintii din fata.

Multi dintre noi ne concentram pe periajul dintilor din fata pentru ca ne intereseaza doar ce se vede. Nu ar trebui neglijate nici celelalte parti ale gurii caci, odata declansate cariile, aceste iti pot afecta si dintii din fata.

Sursa foto bridgingthegap.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top