Connect with us

Revistateo.ro

refugiati

Inedit

Conluzie ALARMANTA a Uniunii Europene: 4 din 5 refugiati NU SUNT SIRIENI!

Uniunea Europeana a publicat un raport ingrijorator. In ciuda mediatizarii valului de regugiati din Siria, acesta reprezinta doar o cincime din numarul total al oamenilor de cauta ajutorul Europei.

Reprezentantii UE spun ca din totalul de 213.000 de refugiati ce au ajuns pe teritoriul Europei doar 44.000 provin din Siria.

Datele, inregistrate de Uniunea Europeana din aprilie si pana in iunie arata ca 213.000 de oameni au fugit de razboiele civile din zonele de conflict, in cautarea unui trai mai bun pe continentul european, insa numarul sirienilor este mult mai mic fata de cum a fost aratat de presa internationala, precizeaza dailymail.co.uk.

„Aceste cifre arata ca mai putin de un sfert din numarul total de refugiati provine din Siria. De fapt, multi dintre cei care au fugit catre Europa sunt din alte zone de conflict si un numar tot mai mare isi risca viata pentru a veni in Europa, multi din motive financiare”, a afirmat David Cameron, prim-ministrul Regatului Unit.

Cifrele publicate de Eurostat, agentia de statistica a Uniunii Europene arata ca migratia inregistrata intre aprilie si iunie s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel, numarul afganilor ce cauta azil s-a marit de peste patru ori,de la 6.300 in 2014 la 27.000 in 2015. In plus, peste 17.000 de oameni din Albania au cerut ajutorul statelor europene, chiar daca tara nu este implicata in niciun razboi civil. Altee 13.900 de cereri de azil au venit din partea oamenilor din Irak, loviti de teroarea Statului Islamic, la fel ca in cazul sirienilor.

Peste jumatate de milion de imigranti au ajuns in tarile europene in 2015, dintre care 156.000 doar in luna august. In loc sa ceara azil in primele state membre UE, majoritatea s-a indreptat spre statele vestice sau nordice, mai bogate.

Aceasta criza majora s-a lasat cu aproape 3.000 de victime, multe dintre ele sfarsind inecate in Marea Mediterana, in incercarea de a ajunge pe batranul continent.

Din numarul total de emigranti, peste 250.000 au ajuns in Grecia sau Italia, state ce se pregatesc deja sa inchida granitele daca valul de oameni va continua sa soseasca aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top