Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Papa Francisc si-a cerut iertare de la Dumnezeu pentru „rusinea” sangelui varsat de umanitate

In slujba din Vinerea Mare, Papa Francisc si-a cerut iertare de la Dumnezeu pentru „rușinea” suferita de umanitate, pe fondul scenelor petrecute în orașele bombardate din Siria si a imigrantilor care si-au pierdut viata inecati.

Papa Francisc a condus traditionala ceremonie Via Crucis (Drumul Crucii), procesiunea anuala la lumina lumanarilor in jurul Colosseumului din Roma. La aceasta au luat parte 20.000 de credinciosi dar si numeroase forte de ordine, pe fondul atacurilor teroriste din ultima vreme.

In timpul procesiunii, o mare cruce din lemn a fost purtata prin oras, oprindu-se de 14 ori. Fiecare popas a marcat un eveniment deosebit, petrecut pe drumul parcurs de Iisus Hristos pana la rastignire.

Papa Francisc a vorbit despre rusine si speranta

La finalul slujbei, Suveranul Pontif, in varsta de 80 de ani, a citit o rugaciune in care a vorbit despre rusine si speranta. Referindu-se la scandalurile de abuz sexual din Biserica Catolica, el a vorbit despre „rusinea pentru toate momentele in care noi, episcopii, preotii, fratii si calugaritele am scandalizat si ranit biserica”. Papa Francisc a mai spus ca „prima noastra iubire”, „entuziasmul” si „disponibilitatea” au fost astfel uitate si lasate sa „rugineasca”.

Liderul Bisericii Catolice a facut referire si la razboiul din Siria. El a vorbit si despre rusinea cauzata de „varsarea zilnica de sange nevinovat, al femeilor, copiilor și imigrantilor” si pentru soarta celor care sunt persecutati din cauza rasei, a statutului social si a credintei lor religioase. Suveranul pontif a precizat ca simte „rusine fata de toate scenele de devastare, distrugere si inec, ce au devenit obisnuite in vietile noastre”.

Citeste si: Profetia pe care a facut-o Papa Francisc de Florii

Papa Francis si-a incheiat discursul exprimandu-si speranta ca „binele va triumfa in ciuda infrangerii aparente”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top