Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Codul BUNELOR MANIERE. Cum se tine CORECT paharul de vin

Indiferent de evenimentul la care participi, este foarte important sa cunosti recomandarile din codul bunelor maniere in privinta bauturii: cum sa bei dintr-un pahar, cum sa tii corect paharul si cum sa savurezi bautura. Iata cateva reguli simple care iti vor acorda un plus de eleganta si respect.


Sampania si vinul alb

Este foarte important de stiut ca acestea sunt mai bune reci, astfel paharul se tine intotdeauna de picior si nu direct de cupa, tocmai pentru a evita incalzirea paharului si evident incalzirea bauturii. Fixeaza piciorul paharului intre degetul aratator si cel mare si savureaza gustul.

Vinul rosu
In primul rand trebuie sa stii faptul ca o sticla de vin rosu trebuie tinuta desfacuta putin timp inainte sa fie consumata, pentru ca acesta sa se oxideze, iar gustul sa i se imbunatateasca considerabil. Acesta se consuma intr-un pahar mai mare decat cel in care se serveste vinul alb si se tine, la fel, de picior.

pahar-cu-vin

Codul bunelor maniere

CITESTE SI:Codul bunelor maniere. Cum TREBUIE sa asezi tacamurile dupa ce mananci!

pahare-copy1

Codul bunelor maniere

 

 

 

 

 

 

Alte sfaturi utile din codul bunelor maniere:

Atunci cand savurezi bautura este recomandat sa te uiti in pahar si nu la persoana cu care conversezi
Daca serviti sampanie, este indicat sa o tineti putin la congelator inainte, pentru a avea un gust mai bun si pentru a se deschide mai usor, fara a face prea multa spuma
Ai grija la cata bautura torni, de exemplu vinul rosu trebuie sa fie o treime din pahar pentru a evita sa versi pe tine, vinul alb o jumatate de pahar, iar sampania trei sferturi.
Invata sa pui corect bautura in pahare, iar dupa ce ai pus cantitatea recomandata, invarte la final sticla astfel incat sa nu curga pe langa
Daca tu esti gazda, trebuie sa ai grija ca invitatii tai sa aiba mereu paharele pline.

CITESTE SI:TOP 5 bune maniere ÎN PAT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top