Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai STRESANTE locuri de muncă din România

Inedit

Cele mai STRESANTE locuri de muncă din România

Peste 80% dintre români se declară suprasolicitați la locul de muncă și denunță simptome ale stresului, potrivit unui studiu realizat de firma Ivox pentru Secom.

Trei sferturi dintre angajații din țara noastră acuză oboseală cronică și migrene după ce ies de la serviciu. „Când se referă la propriile profesii, 75% dintre români se declară stresaţi şi suprasolicitaţi din cauza locului de muncă, în timp ce 10% indică un nivel intens al stărilor de stres şi suprasolicitare. Dintre aceştia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator şi angajat în domeniul IT sau programator”, scrie Secom într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: SFATURI PENTRU CARIERĂ PE CARE NU ȚI LE-A SPUS NIMENI

85% prezintă oboseală excesivă și îndelungată iar 65% se plâng pentru că au probleme cu somnul, cea mai frecventă fiind lipsa acestuia când ajung acasă. Cele mai afectate persoane, potrivit acestui studiu, sunt femeile, în proporție de 54,5%.

Cele mai stresante meserii sunt cea de medic, pilot, profesor și pompier. „În procesul de selecţie, românii au ţinut cont de factori de stres şi suprasolicitare precum: orele de muncă efectuate în afara programului, amploarea proiectelor şi nivelul de energie solicitat, nivelul de responsabilitate şi concentrare necesar, lucrul cu termene limită, interacţiunea cu persoane dificile, presiunea de a găsi rapid soluţii, gradul ridicat de risc fizic sau psihic asociat exercitării meseriei”, susține Secom.

Studiul a fost realizat după mai multe chestionare la care au răspuns 3.381 de persoane din mediul urban, în luna octombrie. Din cauza stresului la locul de muncă, românii se confruntă cu diverse tulburări și afecțiuni: alergii, depresii, migrene puternice, tulburări gastrointestinale, deficite imunitare, probleme cardiovasculare, probleme hormonale și alte tipuri de manifestări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top