Connect with us

Revistateo.ro

Motive medicale pentru care te simti mereu obosit. ar putea fi programul incarcat care te impiedica sa dormi suficient, sau probleme de sanatate.

Sanatate

Motive medicale pentru care te simti mereu obosit

Programul incarcat sau lipsa somnului se pot numara printre motivele pentru care oamenii se simt obositi. Insa, nu sunt singurele explicatii. In spatele oboselii se ascund anumite probleme de sanatate. Daca simti ca in ultimul timp ai fost obosit/a, este indicat sa mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba.

Esti obosit tot timpul? Afla care pot fi motivele medicale

Anemia. Cand mergi la cabinet din cauza oboselii, medicul va verifica daca esti anemic/a. Testele de sange sunt cele care ofera informatii in acest sens. Anemia apare cand sangele nu poate oxigena intregul corp. Cea mai frecventa cauza este carenta de fier. De asemenea, oamenii anemici simt ca le este frig, se simt ametiti, iritati si/sau au dureri de cap.

Probleme cu tiroida. Hipotiroidismul este des intalnit in cazul femeilor. Pe langa oboseala, vei simti ca ai pielea uscata, constipatia iti va da batai de cap si, de asemenea, nu ai energie. Hipotiroidismul apare cand glanda tiroida nu produce anumiti hormoni importanti. Daca in urma analizelor medicale doctorul constata ca ai aceasta problema, atunci iti va prescrie un hormon sintetic ce te va ajuta.

Diabet. Cand nivelul glucozei din sange este ridicat, circulatia poate fi ingreunata, iar celulele nu primesc oxigenul de care au nevoie si nici nutrientii necesari. De aceea te poti simti mereu obosit/a. De asemenea, nivelul scazut al glucozei are aceleasi efecte asupra corpului, deoarece nu exista suficienta energie pentru ca celulele sa functioneze asa cum trebuie.

Depresia. Daca te simti mereu obosit/a, dimineata nu vrei sa te ridici din pat si/sau nu poti dormi, atunci ai putea suferi de depresie. Medicul va afla daca aceasta este problema. Anumiti factori precum alcoolul sau evenimente nefericite ar putea declansa depresia. Unele persoane au tendinta de a „trata” despresia consumand alcool si, astfel, se pot simti obositi.

Ai putea avea o infectie in corp. Medicii verficica, de asemenea, daca ai infectie in organism. Ar putea fi una dintre cauzele oboselii. Mononucleoza sau boala Lyme iti afecteaza organismul si te fac sa te simti mereu obosit/a.

Articole pe aceeasi tema: Iată ce poți face pentru ochii obosiți

Îngrijirea ochilor este foarte importantă. Pielea din această zonă este foarte subțire și este cea mai predispusă la acțiunea radicalilor liberi. Cremele puternice pot afecta zona ochilor, de aceea trebuie să fiți foarte atente cu crema de față pe care o folosiți. O cremă obișuită de zi nu se va aplica niciodată în jurul ochilor!

Ingredientele pe care aceste creme le conțin sunt prea puternice pentru pielea sensibilă. Așadar, folosiți creme speciale pentru ochi sau produse naturale. Dacă ai cearcăne, ochi umflați și dungi negre sub ochi, există o mulțime de trucuri care te pot ajuta. Iată ce poți face pentru ochii obosiți!

Redu consumul de sare! Apa va găsi mereu o cale să plece din părțile corpului tău care sunt mai sărace în sodiu, către cele care sunt mai bogate în acest sens. Zona ochilor este o astfel de parte.

De aceea, după o cină încărcată cu sare, vă treziți cu ochii umflați. Totodată, trebuie să renunțați și la excesul de alcool. Un pahar de vin este ok, dar băutura în exces îți deshidratează pielea și slăbește zonele delicate. Astfel ochii sunt mai pedispuși la cearcăne și umflături.

Dormi pe o parte sau pe burtă? Din cauza gravității, fluidele tind să se colecteze sub ochi. De aceea e bine să dormi pe spate, eventual cu o pernă în plus sub cap.

Protejează-ți ochii de razele solare! Acțiunea razelor UV slăbește pielea sensibilă din jurul ochilor și poate deforma această zonă. Utilizează protecție solară și ochelari de soare, chiar și atunci când temperaturile nu sunt extraordinar de ridicate.

De asemenea, poți folosi comprese reci pentru a calma ochii. Încearcă felii de castravete sau pliculețe de ceai înmuiate în apă. Mușețelul, ceaiul verde și gălbenelele fac minuni.

Alergiile și ochii umflați merg mână-n mână. Medicamentele pentru răceală sau probleme cu sinusurile tratează și ochii umflați.

Poți să înmoi o dichetă demachiantă în lapte rece și apoi să o ții pe ochiiitmp de 10-15 minute. Masează-ți pielea din jurul ochilor cu ulei de migdale sau aplică o mască din albuș de ou.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top