Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cele mai rele diete de slăbit din 2015

„Toți știm că este bine să ne punem în mâinile unui endocrinolog sau a unui nutriționist specializat pe probleme de slăbit, dar practica demonstrează că realitatea este diferită și că majoritatea persoanelor se apucă de diete de slăbit fără să consulte un medic”, susține purtătorul de cuvânt al Institutului, Ruben Bravo.

Cele mai rele 5 diete de slăbit ale anului sunt clasificate ca nepotrivite deoarece sunt prea restrictive și nu sunt compatibile cu o viață socială normală. Aceste diete sunt: Dieta Burn a lui Haylie Pomroy, dieta 5.2 a lui Jacqueline Whitehart, dieta cu ceai verde, monodieta cu struguri, dieta grupei de sânge.

DIETA THE BURN
Această dietă este cunoscută mai ales în rândurile starurilor de la Hollywood care, pentru un rol, se pun pe slăbit până la 5 kilograme în 10 zile. Dieta se bazează pe consumul zilnic de supe, fructe gătite sau ceaiuri cu proprietăți antiîmbătrânire. Dieta este criticată de oamenii de știință deoarece produce schimbări hormonale accelerate, bazându-se pe consumului unui singur sector de alimente.

DIETA 5.2
Dieta îți permite să mănânci orice vrei, nelimitat, timp de 5 zile pe săptămână, iar ultimele două zile sunt lăsate pentru consumul de lichide și infuzii de ceaiuri. Maximul de calorii recomandate pentru cele două zile de repaos sunt 500. Această dietă poate produce hipoglicemie, probleme digestive și stări de anxietate, avertizează cercetătorii.

DIETA CU CEAI VERDE
Cu această dietă a slăbit Victoria Beckham în timp record, după naștere. Consumând ceai verde timp de 7 zile poți pierde până la 5 kilograme. Dieta este însă criticată de cercetători pentru că provoacă excitabilitate, stări nervoase accentuate și insomnii.

MONODIETA CU STRUGURI
Dieta ia în calcul puterea antioxidantă a bobului de strugure și a unuia dintre principalii combatanți ai îmbolnăvirilor: resveratrolul. Dieta oferă corpului potasiu și fibre și antioxidanți, însă îl lipsesc proteinele și grăsimile bune.

DIETA GRUPEI DE SÂNGE
Peter J. D Adamo este cel care a brevetat această dietă care se bazează pe grupa de sânge a fiecărei persoane. Dieta a făcut furori în anii 90 și se întoarce acum pentru a fi din nou la modă. Experții spun că este cea mai puțin nocivă dietă dintre cele 5, iar principala ei problemă este că nu convinge atunci când se face legătura între genetică, grupe de sânge și grupe de alimente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top