Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cele 4 sarbatori importante din luna septembrie, pentru toti crestinii

Crestin ortodocsii o sarbatoresc in luna septembrie pe Fecioara Maria, si nu numai. Iata cele 4 sarbatori importante care vor avea loc in prima luna a toamnei.

4 sarbatori importante in luna septembrie:

1. SFANTUL DIONISIE EXIGUUL SI INCEPUTUL ANULUI BISERICESC – 1 SEPTEMBRIE

Potrivit traditiei mostenite din Legea Veche, pe 1 septembrie incepe Anul Bisericesc fiind considerata ziua in care s-a creat lumea. Este si ziua in care Mantuitorul si-a inceput activitatea de Mare Invatator. Anul bisericesc se imparte in trei mari perioade liturgice: Octoihul, Triodul şi Penticostarul. Acestea marcheaza anul in functie de evenimentele care il au ca protagonist pe Fiul Domnului, Iisus Hristos. Tot pe 1 septembrie il sarbatorim pe Dionisie Exiguul, cel care a propus numararea anilor incepand cu Intruparea Domnului. Acesta a abandonat era lui Diocletian si a acceptat Intruparea Mantuitorului.

2. NASTEREA MAICII DOMNULUI – 8 SEPTEMBRIE

Sfanta Maria s-a nascut dintr-o familie imparateasca si preoteasca. Mama Sfintei Maria, Ana, provenea dintr-o familie de preoti iar tatal Ioachim din semintia regelui David. La Fecioara Maria se roaga majoritatea credinciosilor fiind practic sfanta care l-a nascut pe Fiul lui Dumnezeu.

CITESTE RUGACIUNEA CARE II TINE PE DUSMANI DEPARTE
INCREDIBIL: S-A RUGAT LA ARSENIE BOCA SI S-A PRODUS MIRACOLUL. MII DE ROMANI TREC PRIN ACEASTA PROBLEMA. CITESTE POVESTEA AICI!

3. SFINTII IOACHIM SI ANA – 9 SEPTEMBRIE

Crestin-ortodocsii ii sarbatoresc si pe parintii Sfintei Maria. Sfantul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din tribul lui Iuda, un descendent al regelui David. Acesta, impreuna cu sotia sa, Ana, sufereau pentru ca nu puteau avea copii, iar acest lucru era considerat drept pedeapsa data de Dumnezeu. Dupa neincetate rugaciuni si aratarea Arhanghelului Gabriel, vei doi reusesc sa o aiba pe Maria, Sfanta Fecioara trimisa de Dumnezeu.

VORBELE DE DUH CARE ITI MERG DIRECT LA SUFLET. CITESTE CELE MAI EMOTIONANTE CITATE ALE SFANTULUI AUGUSTIN
POVESTILE TULBURATOARE ALE FEMEILOR CARE AU AJUNS LA MANASTIREA FRASINEI. VEZI DE CE ESTE BLESTEMAT ACEL LOC

4. INALTAREA SFINTEI CRUCI – 14 SEPTEMBRIE

Din seria de sarbatori importante in prima luna a toamnei nu poate fi uitata nici Inaltarea Sfintei Cruci. Sarbatoarea este cunoscuta si ca Ziua Crucii, fiind cinstita prin post, rugaciune si praznice. Inaltarea Crucii aminteste de Sfintii Imparati Constantin si Elena si asta deoarece, potrivit scrierilor religioase, imparatul Constantin a avut o viziune in plina zi: a vazut o cruce pe cer, inaltandu-se. Credinciosii cinstesc Inaltarea Crucii printr-o serie de ofrande pe care le duc la biserica cum ar fi laptele si mierea.

Sursa foto: activenews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top