Connect with us

Revistateo.ro

Ceapa si vin rosu sau cum sa fii "sanatos tun"!

Stiri

Ceapa si vin rosu sau cum sa fii „sanatos tun”!

Daca ar exista un top al combinatiilor de alimente la care nu ne-am fi gandit, cu siguranta ceapa si vinul rosu s-ar numara printre ele. Totusi, cei care au incercat acest remediu spun ca te ajuta sa ai o sanatate de fier! Iata de ce!

Ceapa are proprietati naturiste recunoscute in intreaga lume si este una dintre cele mai consumate legume. Este o sursa uriasa de favonoide, zinc, vitamina C, potasiu, calciu si sulfati, care ofera organismului uman protectie impotriva bolilor. De asemenea, ceapa s-a dovedit a fi benefica alaturi de tratamentul pentru sinusuri, astm, pentru reducerea tensiunii sanguine, a colesterolului si a glicemiei. Japonezii folosesc de ani de zile o combinatie pe care noi o consideram bizara, dintre ceapa si vin. Vezi in continuare de ce este atat de sanatoasa!

Se considera ca ceapa rosie este mai sanatoasa, datorita unui pigment (cel care ofera culoarea mov) numit antocianina – un excelent efect antioxidant ce are multe beneficii pentru sanatate. Regleaza nivelul de zahar din sange, protejeaza inima si imbunatateste functionarea sistemului nervos.

Vezi aici de ce este bine sa consumi fructe si legume de culoare MOV!

Huff.ro: Nu vei mai arunca cojile de ceapa niciodata, dupa ce ai sa citesti asta!

Aceeasi substanta, antocianina, este continuta si de vinul rosu. Iata de ce combinatia dintre ceapa si vin rosu nu mai pare chiar atat de ciudata, nu-i asa? Antocianina la puterea a doua inseamna mai multi antioxidanti care protejeaza organismul de afectiuni cardiovasculare si chiar de cancer.

Iata cum sa pregatesti un remediu naturist din vin rosu care contine ceapa rosie. Dureaza doar cateva minute sa il prepari!

Ai nevoie de o sticla de vin rosu (750 ml) si 3 cepe rosii curatate.

Ai nevoie de ceapa si vin rosu

Ai nevoie doar de ceapa si vin rosu

Foloseste un recipient curat, care se poate inchide etans. Pune ceapa taiata in opt in vas, apoi acoper-o cu vinul rosu.

Vei pune vinul peste ceapa

Vei pune vinul peste ceapa

Sigileaza bine borcanul si tine-l intr-un loc racoros si umbrit.

Lasa ceapa si vinul rosu la macerat pentru cateva zile

Lasa ceapa si vinul rosu la macerat pentru cateva zile

Dupa o saptamana, scoate ceapa din vin si pune-o intr-un vas, la frigider. Tot la frigider vei pastra si vinul ramas. Bea 50 de mililitri din acest vin in fiecare zi si mananca putina ceapa.

Conform visiontimes.com, un barbat care a urmat acest regim spune ca el si sotia sa au vazut primele rezultate dupa cateva saptamani de tratament: „nu mai mergem atat de des la toaleta pe timpul noptii”, iar starea generala de sanatate s-a imbunatatit. Acest remediu regleaza tensiunea sangelui, reduce nivelul glicemiei, vindeca incontenta urinara, imbunatateste vederea, trateaza constipatia.

Daca nu ai voie se consumi vin, inmoaie ceapa rosie in apa fierbinte si las-o la macerat pentru cateva zile. Poti indulci amestecul cu putina miere si vei consuma doar ceapa pentru a te bucura de proprietatile ei.

Atentie! Acesta este un remediu naturist care NU vindeca boli, ci amelioreaza simptomele. Daca suferi de o afectiune cronica, nu urma acest regim fara a te consulta cu medicul!

Sursa foto: Shutterstock, jeanauntie.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top