Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai bună reţetă de CIOCOLATĂ DE CASĂ

Deserturi

Cea mai bună reţetă de CIOCOLATĂ DE CASĂ

Ciocolata de casă ne aminteşte tuturor de copilărie. Iată cea mai uşoară şi mai bună reţetă!

Ciocolata a luat naştere aproximativ acum 4000 de ani în America Centrală. Încă de atunci toată lumea este înnebunită după gustul rafinat al acesteia. Fie că eşti adeptul ciocolatei cu un conţinut ridicat de cacao, sau preferi ciocolata combinată cu diferite ingrediente precum alunele, migdalele sau fructele uscate, acesta este un dulce de care nu te poţi despărţi prea uşor. Dacă vrei să te bucuri de un gust delicat, ciocolata de casă este cea mai potrivită. Iată o reţetă uşoară!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 150 de grame de zahăr
– 120 de grame de unt la temperatura camerei
– 50 de grame de cacao
– 150 de grame de lapte praf
– 100 ml de apă
– migdale, alune sau fructe confiate

CITEŞTE ŞI: PRĂJITURĂ DELICIOASĂ CU CIOCOLATĂ ŞI MENTĂ

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă zahărul cu apa şi se pun la foc mic, amestecând încontinuu. Se lasă pe foc până ce zahărul se topeşte şi rezultă un sirop gros. În acest sirop se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă până ce acesta se topeşte complet.

În alt vas se cern împreună laptele praf şi cacaoa. Peste amestec se toarnă siropul din zahăr şi unt, cu mare grijă, pentru a nu se forma cocoloaşe. Se amestecă foarte bine şi la final se adaugă fructele mărunţite, alunele sau migdalele. Poţi sări peste această etapă dacă îţi doreşti să obţii ciocolată simplă.

Se tapetează un vas întins cu hârtie de copt şi se toarnă ciocolata. Se nivelează cu ajutorul unei spatule şi se lasă peste noapte la rece. Ciocolata se va întări şi va căpăta o textură cremoasă datorită untului. Se poate orna cu mici bombonele sau cu fulgi de cocos.

Poftă bună!

Sursa foto: dessertswithbenefits.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top