Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să știi despre pielea sensibilă

Cosmetica

Ce trebuie să știi despre pielea sensibilă

Pielea sensibilă se caracterizează printr-o reactivitate crescută la factorii exteriori cum ar fi produse cosmetice, condiții meteorologice, etc. În majoritatea cazurilor aceasta este ereditară, însă e xistă și posibilitatea ca ea să fie o condiție apărută pe parcursul vieții, din pricina anumitor ingrediente chimice utilizate sau a alimentației dezechilibrate.

CITEȘTE ȘI: REGULI ESENȚIALE PENTRU O PIELE CURATĂ

Dacă te confrunți deja cu o sensibilitate serioasă a tenului, sau pur și simplu simți că fața ta reacționează diferit la produsele cosmetice, este cazul să îți pui câteva semne de întrebare și să analizezi care sunt factorii care îi agravează starea. În general, ingredientele cele mai toxice pentru piele sunt parabenii (butylene glycol, methylparaben, etc) sau surfactanții (lauryl sulfate). De aceea este recomandat să cunoști câteva detalii minime despre ingredientele produselor cosmetice și să cercetezi etichetele înainte de a cumpăra.

Este important să folosești produse care sunt blânde cu tenul, din ingrediente naturale și cu puțini conservanți. Chiar dacă acestea au un termen de valabilitate mai redus, sunt mult mai benefice pentru tenul tău decât produsele pline de ingrediente chimice. Evită cremele și măștile cu alcool sau parfum și orientează-te spre produse hipoalergenice și noncomedogenice.

Pielea sensibilă este de cele mai multe ori uscată, așa că are nevoie de hidratare intensă. Nu ezita să aplici măști preparate din uleiuri naturale precum uleiul de migdale, uleiul de măsline, uleiul de argan sau uleiul de jojoba. Este bine să ai un umidificator în cameră, mai ales pe timp de iarnă. Dacă situația pielii tale se agravează mergi la medic și nu încerca tratamente pe care nu ți le-a recomandat un specialist.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top