Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie sa faci de REVELION pentru a avea noroc tot anul

Inedit

Ce trebuie sa faci de REVELION pentru a avea noroc tot anul

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) – Afla cum poti sa atragi norocul, santatea, banii si fericirea de partea ta.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion). Noaptea de Revelion este plina de traditii, obiceiuri, dar si surperstitii. Se spune ca pentru a avea noroc tot anul, trebuie sa porti in noaptea de Revelion un obiect vestimentar de culoare rosie, iar pentru a avea bani tot anul este musai ca Anul Nou sa te prinda in buzunare cu o suma de bani importanta, enumeram fiecare superstitie mai jos.

1. Batranii nostri ne-au invatat ca in noaptea de revelion trebuie sa fie galagie pentru a alunga din jurul nostru spiritele rele, iar cei mai inversunati sustinatori ai acestei traditii au un buzunare chiar si un catel de usturoi, care tine de parte orice spirit malefic.

2. Nici mancarea nu scapa de superstitii, se spune ca nu este bine sa mananci carne de pasare pentru ca vei racai tot anul precum acestea si nu vei reusi sa aduni mare avere in anul ce urmeaza. Se recomanda cu strasnicie sa consumi carne de peste pentru a trece cu bine de noul an, cum trece cu bine pestele de valuri.

3. Vrei sa ai bani tot anul viitor? Atunci este strict interzis sa cheltui bani in ultima sau prima zi din an, nici macar bani cu imprumut sa nu dai, cumpara tot ce ai nevoie inaintea datei de 31 decembrie si pana pe 2 ianuarie abtinete sa mai folosesti portofelul sau cardul. Iar ca anul viitor sa fie plin de noroc nu este bine sa arunci gunoiul in aceste doua zile.

4. Sa nu te prinda anul nou cu rufe intinse la uscat, daca ai spalat in ultima zi din an, baga rapid rufele la uscat in casa este semn clar de paguba financiara.

5. Poarta ceva nou in noaptea de Revelion si Anul Nou iti va aduce multa prosperitate.

6. Daca pleci de acasa, nu uita ca este bine ca prima persoana ce intra in casa fie un barbat, femeile aduc ghinion. Asigura-te ca este brunet cel care iti trece pragul, blonzii si roscatii aduc ghinion.

7. Esti indragostit? Nu uita sa-ti saruti iubita sau iubitul sub vasc, pentru ca relatia voastra sa mearga bine tot anul.

8. Teo Trandafir ne-a invatat ca este bine ca in noaptea dintre ai, exact la ora 00.00, sa iti pui o dorinta deloc materiala si ai sa vezi ca pana la finalul noului an aceasta se va implini.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion). Si daca credeti ca doar romanii sunt superstitiosi, cititi mai jos ce superstitii au si restul popoarelor.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) in Spania

Spaniolii sunt si ei destul de superstitiosi. Un obicei de Anul Nou este sa mananci cate o boaba de strugure la fiecare din cele 12 batai la ceasului care vestesc trecerea in noul an, ele fiind dorinte pentru fiecare luna a anului urmator.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) in Portugalia

Si portughezii fac la fel, numai ca locul strugurilor este luat de smochine.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) in Grecia

Grecii dedica ziua de Anul Nou Sfantului Vasile. Copiii isi lasa incaltarile langa semineu in noaptea de Anul Nou, pentru a primi daruri de la sfantul cel bun. Adultii mananca ceva traditional, vassilopitta, o prajitura in care este pusa o moneda din argint sau din aur. Cel care gaseste moneda va avea noroc tot anul.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) in Olanda

La olandezi, „Oudejaarsdag” sau „ziua anului trecut” (31 decembrie) este sarbatorita prin multe focuri de artificii, care incep in zori si tin pana tarziu in noapte.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) in Scotia

In Scotia, Anul Nou este numit „Hogmanay”. In unele sate sunt aprinse suluri de smoala, care apoi sunt lasate sa se rostogoleasca pe strazi. Astfel, anul vechi este ars si celui nou ii este permis sa vină. La fel ca si la romani, scotienii cred ca prima persoana care le va intra in casa de Anul Nou va aduce fie noroc, fie ghinion. Anul va fi norocos daca este un barbat brunet, care aduce un dar.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) in China

Anul Noul chinezesc este sarbatorit undeva intre 17 ianuarie si 19 februarie, cand este Luna Noua, „Yuan Tan”. Chinezii din intreaga lume participa la procesiuni pe strada, unde sunt aprinse mii de lanterne. Ei cred ca spiritele rele sunt peste tot in acea perioada, asa ca aprind artificii pentru a le indeparta.

Superstitii si traditii de Anul Nou (Revelion) in Japonia

Pentru japonezi, Anul Nou, „Oshogatsu”, este una dintre cele mai importante sarbatori. In decembrie, sunt organizate „petreceri de uitat anul” sau „Bonenkai”, prin care oamenii lasa in urma problemele ai grijile anului pe cale sa se incheie. In Ajun, la miezul noptii, familiile merg la cel mai apropiat templu pentru a imparti sake si pentru a asista la cele 108 de lovituri de gong care anunta trecerea in noul an.

Obiceiurile si superstitiile de ANUL NOU variaza de la o tara la alta, unele au fost „modernizate”, in timp ce altele au fost uitate sau ignorate de noile generatii.

Oricum ar fi, cert este ca, in noaptea dintre ani, trebuie sa facem un lucru important: sa nu uitam sa ne punem o dorinta si sa intampinam noul an cu sperante mari.

 

1 Comment

1 Comment

  1. tibi

    2014-12-29T21:31:39+02:00 at 2014-12-29T21:31:39+02:00

    Ce ma fac ca eu sunt blond, de unde sa gasesc un brunet, doar sa o intreb pe nevasta mea poate stie
    vreo unul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top