Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Ce tip de pește te ajută să slăbești

Nutriționiștii au descoperit ce tip de pește te ajută să slăbești garantat, indiferent de dieta pe care o urmezi. Este vorba despre peștele de apă dulce, care acționează într-un mod surprinzător asupra organismului în lupta cu caloriile.

Ce tip de pește te ajută să slăbești garantat – doctor nutriționist Lygia Alexandrescu

„Atât peștele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cât și cel de apă dulce (păstrăv, știucă, șalău, crap etc) conțin din belșug vestiții acizi grași omega 3. Lor li se datorează efectul cardioprotector al peștelui.

Aceștia mențin elasticitatea vaselor sangvine și previn depunerile de grăsimi pe pereți acestora (ateroscleroza)”, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu, conform site-ului doctorulzilei.ro.

„Peștele poate fi consumat cu încredere în curele de slăbire, fiind chiar indicat ca unică sursă de proteine. Astfel, heringul ne oferă 167 calorii/100 g, macroul – 183, tonul – 160.

Dacă vreți chiar mai puține calorii, alegeți peștele de apă dulce, mai slab decât cel oceanic. Dacă 100 g păstrăv conțin 85 de calorii, aceeași cantitate de crap are doar 83 de calorii”, mai spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit dieta prin care a slăbit 10 kilograme

Cura de slabire cu iaurt si tarate. Micul dejun care iti salveaza silueta

Persoanele care nu pot consuma pește din diferite motive (nu le place mirosul, gustul sau sunt alergice) pot opta pentru uleiul de pește din farmacii. Conform unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție uleiul de pește anulează efectele nocive ale alimentelor procesate asupra organismului, printre care și îngrășarea.

„Creierul, un organ vital al organismului uman, are nevoie pentru funcționare de acizi grași esențiali. În plus, s-a demonstrat că grasimile din pește protejează sistemul nervos, reducând riscul de Alzheimer”, mai spune Lygia Alexandrescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top