Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Peştele care îţi distruge sănătatea! Sigur îl consumi şi tu!

Este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de pești și a devenit extrem de apreciat în ultimii ani printre consumatorii din România.

Ieftin și fără oase, precum și fără un miros pregnant de pește, pangasiusul a devenit o alegere a multor români obișnuiți care își doresc să pregătească ceva repede și fără prea multe bătăi de cap.

Şi, totuşi, dacă ai şti de unde provine acest peşte, te-ai mai încumeta să îl consumi, chiar dacă e atât de ieftin și atât de ușor de preparat?

Ei bine, specialiștii trag un semnal în legătură cu acest pește devenit controversat în întreaga lume. Ei bine, pangasiusul provine tocmai din apele Vietnamului. Mai exact, acest tip de pește este pescuit din râul Mekong, considerat extrem de murdar și de popuat din cauza deșeurilor care ajung în apă de la numeroasele fabrici din apropiere.

Citește și: Rețetă de mici din carne de pește

Pangasius este de fapt numele științific al unei specii de somn descoperită primar în apele dulci din Vietnam, dar care în prezent este cultivat inclusiv în fermele de creştere din Cambodgia, China, Laos, Thailanda ca fiind o specie de somn asiatic.

Acest tip de pește a fost creat special pentru a se adapta acestor ape murdare. Mai mult decât atât, acest tip de pește se pare că se hrănește cu toate subsanțele nesănătoase din apă și curăță această apă, fiind un pește sanitar.

Pentru că cererea la nivel mondial a crescut considerabil, peștii sunt injectați cu hormoni de creștere, fapt pentru care ajunge la maturitate de 4 ori mai repede față de mediul său natural. Așadar, specialiștii le recomandă oamenilor să aleagă alt tip de pește pentru masă.

Iată mai jos un filmuleț care arată cum sunt crescuți acești pești:

Alege să consumi ton, somon, cod, dar și pește de apă dulce, chiar dacă are oase. Aceste tipuri de pește sunt sigure chiar și pentru copii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top