Connect with us

Revistateo.ro

Ce spune despre tine rosul unghiilor

Stiri

Ce spune despre tine rosul unghiilor

Rosul unghiilor poate provoca serioase probleme de sanatate expunand degetele la contactul cu microbii. Pe de alta parte, din punct de vedere psihologic, persoanele care fac asta des au o serie de caracteristici nebanuite.

Cercetatorii americani au realizat un studiu pe 48 de pacienti care isi musca unghiile cu regularitate. Au fost intrebati daca se simt plictisiti, anxiosi sau pur si simplu fac asta din nerabdare de a duce un lucru la bun sfarsit sau din nemultumire pentru ca nu le ies treburile asa cum isi planificasera. Apoi, pacientii au fost expusi unor situatii care provoaca starile enumerate mai sus.

Ce fel de persoană ești, în funcție de parfumul pe care îl folosești

Testul Rorschach iti spune cat de RAU esti

Concluzia cercetarilor americani, potrivit actitudfem.com, este urmatoarea: persoanele care isi musca des unghiile o fac pentru a-si canaliza energia in intampinarea unor sarcini dificile viitoare. Asadar, rosul unghiilor este direct proportional cu perfectionismul.

Persoanele care isi rod unghiile sunt perfectioniste

„Efectul pozitiv din punct de vedere psihologic al acestui obicei este stimularea activitatii si controlarea emotiilor”, sustine dr. O’Connor, profesor de psihiatrie, pentru Huffington Post. Problema este cand acest obicei interfereaza cu viata de zi cu zi a persoanelor si produce dezordine sau chiar daune fizice (unele persoane isi rod unghiile pana la sangerare si sunt expuse la infectii).

Daca esti una dintre acele persoane care isi musca unghiile ocazional, inseamna ca esti un perfectionist. Iti place sa te eliberezi de frustrari pentru a-ti canaliza energia asupra lucrurilor pe care vrei sa le faci bine. Nu suporti criticile si, sub nicio forma, nu vrei ca cineva sa te judece dupa munca prost facuta. Preferi sa petreci ore in sir cu tine pana sa faci primul pas decat sa calci stramb de la bun inceput.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top