Connect with us

Revistateo.ro

Ce spune aspectul fizic despre sanatatea ta

Sanatate

Ce spune aspectul fizic despre sanatatea ta

Nu e vorba de dat in bobi, ci de cercetari facute de-a lungul timpului. Daca nu ai idee ce spune aspectul fizic despre sanatatea ta, inseamna ca nu ai stiut pana acum sa interpretezi corect anumite trasaturi pe care le ai.

Tocmai de asta ne vin in ajutor cercetatorii straini. Ziarul The Independent a publicat recent un articol in care noteaza parerile expertilor cu referire la felul in care aspectul fizic ne tradeaza comportamentul si starea de sanatate.

Inaltimea, ochii si ridurile – ‘instrumentele’ de verificare a starii de sanatate

Incepand cu inaltimea, putem afla la ce boli suntem predispusi. Persoanele mai inalte, de pilda, sunt mai expuse afectiunilor cardiovasculare fata de cele scunde.

Persoanele mai scunde, in schimb, au sanse mai mari sa sufere de cancer daca nu au un stil de viata corespunzator. Unele afectiuni sunt cauzate inclusiv de hormonii de crestere. Ei ne protejeaza de anumite boli, dar ne lasa dezgoliti in fata altora, spun specialistii.

Studiul pe care il mentioneaza The Independent a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Texas. Din studiu rezulta si faptul ca barbatii care au degetul cel mare egal cu cel inelar ca lungime, sunt de trei ori mai expusi la a face cancer de prostata.

Anumite boli grave pot fi depistate si de catre oftalmolog. Punctele rosii de sange de pe retina e semn de diabet, adeseori. Aceasta afectiune se numeste retinopatie diabetica. Daca exista prea mult zahar in sange, vasele de pe retina se pot bloca, umfla si pot erupe.

CITESTE SI: Ce spune culoarea parului despre sanatatea ta

Expertii au constatat si ca ridurile indica o serie de informatii despre sanatatea noastra, nu doar despre varsta. Femeile care au un risc minor de a suferi de boli ale inimii arata cu 2 ani mai tinere decat varsta scrisa in buletin, mai scrie The Independent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top