Connect with us

Revistateo.ro

Ce spun buzele despre sanatatea ta

Stiri

Ce spun buzele despre sanatatea ta

Stii ce spun buzele despre sanatatea ta? Crezi ca aspectul lor neobisnuit este doar efectul unei slabe hidratari? Modul in care se prezinta buzele nu accentueaza doar nevoia de a bea mai multa apa.

Buzele vorbesc in locul tau; nici nu e nevoie sa deschizi gura. O simpla observare a acestora te va face sa actionezi pentru organismul tau. Iata ce spun buzele despre sanatatea ta:

1. E nevoie sa iti arunci noul ruj

Tumefierea acestora poate fi cauzata de anumite substante din rujul pe care l-ai cumparat recent. Daca simti usturime dupa ce iti speli buzele si observi ca se deformeaza (apar mici umflaturi), esti alergica la anumite ‘ingrediente’ din lipstick. Alege un ruj realizat pe baza de plante.

5 soluții rapide pentru buze crăpate

Cum poti sa dai impresia ca ai BUZE MAI MARI!

2. Trebuie sa mananci o friptura

Diane Nadfes, dermatolog si membru al Academiei Americane de Dermatologie, sustine ca aspectul buzelor te avertizeaza in legatura cu elementele nutritive care ii lipsesc organismului tau. Cea mai buna sursa de proteine o gasesti in carne, iar buzele iti cer din cand in cand o friptura. Cum iti dai seama de asta? Daca observi fisuri in colturile buzelor, iar pielita cade aproape singura, este clar ca trebuie sa introduci si carnea in alimentatia ta.

3. Atentie la salivarea excesiva!

Si salivarea sporita este o problema pentru buzele tale. Saliva creeaza un mediu umed in coltul buzelor, propice pentru bacterii si ciuperci de tot felul. Salivarea excesiva incurajeaza aparitia drojdiei de noapte care poate provoca fisuri ale buzelor si taieturi adanci. Salivarea excesiva poate fi provocata de protezele dentare sau cariile dentare, spun stomatologii.

4. Ai nevoie de o sedinta de yoga

Craparea buzelor poate fi cauzata nu doar de conditiile meterologice. Daca iti musti des buzele, aproape maniacal, ai nevoie de relaxare. Esti o persoana anxioasa, iar psihicul tau cere liniste. Gandesti prea mult si nu iti dai voie sa petreci timp cu tine. O sesiune de yoga ar fi excelenta in acest caz.

5. Iti lipseste apa

Nu puteam uita de acest aspect important. Buzele uscate te indeamna sa umpli din nou sticla cu apa. Acestea trebuie hidratate in permanenta, mai ales in sezonul cald.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top