Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce simbol pascal ți se potrivește, în funcție de zodie

Ce simbol pascal ți se potrivește, în funcție de zodie:

BERBEC: OUL ROȘU
Oul roșu este unul din cele mai vechi simboluri ale Paștelui. Acesta adună laolaltă picătura de ploaie și semințele, două semne dătătoare de viață, la fel ca și tine: umpli locul prin care treci cu vitalitate.

TAUR: COSUL DIN NUIELE
Cosul din nuiele în care sunt puse bucatele tradiționale de Paște este sfințit de preot în Duminica Paștelui. Acesta simbolizează protecția, căldura căminului și respectul pentru tradiție.

GEMENI: IEPURAȘUL
Iepurașul nu este un simbol creștin însă a intrat în cultura popurală foarte ușor. Iepurele simbolizează fertilitatea, perioada în care au loc Sarbatorile Pascale fiind cea mai fertilă pentru nativii acestei zodii.

RAC: CRUCEA
Racii trebuie să ducă o cruce prea grea uneori pentru bunătatea și smerenia lor. Viața le pune o serie de piedici inainte, cărora le fac față cu multă trudă și o răbdare aproape dumnezeiască.

LEU: OUL ÎNVELIT ÎN FOI DE AUR
Oul învelit în foi de aur era un simbol pascal în perioada medievală. Aceste ouă speciale erau dăruite de membrii familiilor regale celor sărmani, fiind simbolul purificării spirituale și al belșugului.

FECIOARĂ: MIELUL
Diavolul poate lua forma oricărui animal mai puțin cea a mielului. Fecioarele au inocența și candoarea mielului, bunătatea și puterea de sacrificiu uriașe pentru îndreptare și obținerea armoniei.

BALANȚĂ: RAMURILE DE SALCIE
Ramurile de salcie pe care creștinii le primesc în Duminica Floriilor sunt asemenea frunzelor de smochin cu care Mântuitorul era primit în Ierusalim, adică au rolul de glorificare și de adulare în fața unui adevăr divin.

SCORPION: PASCA
Întrebând când vor avea loc Paștele, Iisus le-a răspuns imediat apostolilor săi: „Atunci când veți găsi pâine de grâu în traistele voastre”. Grâul simbolizează renașterea, iar Scorpionii sunt capabil să se ridice de fiecare dată de la pământ.

SĂGETĂTOR: LUMÂNAREA
Săgetătorii sunt reprezentanți de acest simbol pascal întrucât se aprind și se sting repede precum o lumânare. De asemenea, aceștia sunt curați la suflet precum lumina sfântă.

CAPRICORN: BASMAUA NEAGRĂ
Femeile poartă basma neagră în Vinerea Mare, în semn de doliu față de moartea lui Iisus Hristos. Culoarea neagră reflectă nevoia de retragere în universul gândurilor și de analizare a întregului tablou al vieții.

VĂRSĂTOR: VINUL
Sângele Domnului s-a făcut vin, motiv pentru care creștinii se împărtășesc cu acesta, în Postul Paștelui. Vinul are rol purificator, de îndreptare și de respiritualizare.

PEȘTI: PEȘTELE
În Postul Paștelui există zile cu dezlegare la pește, cea mai curată carne din cele existente. De altfel, Iisus Hristos însuși pescuia și se hrănea cu pește deoarece acesta oferă vitalitate, sănătate și o stare de bine, față de alte cărnuri grase ce îngreunează.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top