Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să faci neapărat în zilele Paștelui! Ți se promite dragoste, spor și noroc

Credinta

Ce trebuie să faci neapărat în zilele Paștelui! Ți se promite dragoste, spor și noroc

Tu te-ai gândit ce trebuie să faci neapărat în dimineața Paștelul? Citește materialul de mai jos pentru a afla cum poți avea parte de dragoste, spor și noroc.

Depinzând de zona de provieniență, există mai multe tradiții care trebuie respectate. De exemplu, în țara Moților, în noaptea de Paști, toaca de la biserică este dusă în cimitir pentru a fi păzită de feciori. Dacă e furată, feciorii trebuie să dea un mare ospăț. Dacă hoții nu reușesc să ia toaca, ei sunt cei care vor face ospățul.

Citeşte şi Mesaje şi urări de Paşte! Ce să le transmiţi celor dragi cu ocazia Sărbătorilor Pascale

În Transilvania, există o tradiție preluată de la maghiari. Se numește ”stropitul”. Băieții trebuie să stropească fetele cu parfum, pentru a nu fi vrăjite.

În Banat, de Paște, mancarea este binecuvântată. În Bucovina, fetele spală limba clopotului cu apă neîncepută. Cu aceeași apă se vor spăla pe față dimineața următoare.

De asemenea, în dimineața Paștelui e bine să privești prima dată într-o cofă cu apă neîncepută. La Învinere, e bine să iei cocoșul cu tine, pentru că acesta este o sursă de belșug, sănătate și dragoste, conform ziarulunirea.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top